08 iunie 2021

Alegeri în PNL. Ce spune Orban despre susţinera din partea lui Vela şi Anisie

Gabriel Pecheanu

Ludovic Orban a vorbit, luni seara, despre Marcel Vela şi Monica Anisie, despre care s-a discutat că după ce i-ar fi promis sprijin pentru a fi reales preşedinte PNL, ar fi trecut în tabăra lui Florin Cîţu.

Sursă foto: Mediafax

Întrebat despre faptul că Marcel Vela ar fi trecut în tabăra lui Florin Cîţu, pe care îl va susţine să câştige preşedinţia PNL, Ludovic Orban a spus, luni seara, că Vela a dezminţit imediat informaţia.

„Nu mai intru în acest război informaţional cu filiale care sprijină sau nu sprijină. Prevederile statutare sunt clare. Noi am intrat în alegeri, suntem în perioada în care se desfăşoară Adunările Generale în organizaţiile locale. Între 1 iulie – 10 august se vor desfăşura conferinţe la nivel judeţean (...). După aceste alegeri, moţiunile sunt prezentate în faţa organizaţiilor şi Colegiile directoare judeţene din fiecare organizaţia hotărăsc ce moţiune o sprijină. Atunci se va ştii cu adevărat care filială decide să sprijine o moţiune sau alta sau ambele moţiuni, pentru că există prevedere statutară”, a spus Orban.

Despre faptul că şi Monica Anisie s-ar fi răzgândit, Orban a spus că fostul ministru al Educaţiei a fost doar într-o poză.

„Au fost într-o poză preşedinţii (...) Eu nu am auzit de vreo schimbare a deciziei luatela nivelul Biroului permanent al Sectorului 2 luată în unanimitate. A fost într-o poză doamna Anisie. Are valoare individuală”, a mai spus Orban.

Alegerile în PNL vor avea loc în data de 25 septembrie. S-au înscris în cursa pentru preşedinţia partidului preşedintele în funcţie, Ludovic Orban, care este şi preşedintele Camerei Deputaţilor, şi premierul Florin Cîţu.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .