04 august 2020

Alianţa USR PLUS, prima formaţiune politică naţională din România care strânge semnături online

Gabriel Pecheanu

Alianţa USR PLUS anunţă că de marţi, 4 august, începe strângerea de semnături de susţinere online, printr-un mecanism aprobat de Autoritatea Electorală Permanentă.

Sursă foto: Mediafax

„Decizia de a apela şi la această metodă vine în contextul în care numărul de cazuri de COVID-19 este în creştere în România. Alianţa USR PLUS este prima formaţiune politică din România care foloseşte această metodă, încă un mod clar de a demonstra că doreşte modernizarea şi debirocratizarea statului român. Pe lângă confortul şi rapiditatea în a semna pentru a susţine candidaţii USR PLUS la alegerile locale, acum, acest simplu gest - foarte important însă pentru partide - poate fi făcut şi în deplină siguranţă din punct de vedere sanitar, fără hârtii, fără contact cu alte persoane şi fără bătaie de cap”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, procedura de semnare online este foarte simplă: simpatizanţii pe site, apasă pe butonul semnează online, selectează localitatea în care au domiciliul şi urmează paşii de pe site.

„Nu este nevoie de descărcarea niciunui formular. Membrii şi simpatizanţii voluntari ai Alianţei USR PLUS vor continua, totodată, să strângă semnăturile de susţinere şi în stradă, aşa cum au făcut-o de fiecare dată: la cort, în parcuri, în pieţe, în staţiile de autobuz şi la gurile de metrou. Au mai rămas 14 zile până la înscrierea candidaţilor şi fiecare semnătură contează enorm”, se mai arată în comunicat.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .