29 martie 2020

Apartamentul lui Ungureanu, oferit drept REFUGIU al medicilor în calea COVID-19. „Toţi să facă la fel”

Vasile Magradean

Apartamentul de serviciu pe care deputatul de Cluj, Emanuel Ungureanu (USR), l-a închiriat în Bucureşti este, de sâmbătă, la dispoziţia cadrelor medicale implicate în lupta cu noul coronavirus. Ungureanu le cere parlamentarilor din provincie să facă la fel.

Sursă foto: Mediafax

Ungureanu a scris pe Facebook că roagă RAPPS şi alte structuri ale statului care au vile de protocol să le pună la dispoziţia cadrelor medicale aflate în prima linie în lupta împotriva Covid - 19.

„De sâmbătă, apartamentul meu de serviciu pe care îl am închiriat în Bucureşti se află la dispoziţia oricărui medic, asistentă, infirmieră, care are nevoie de el, pe toată perioada epidemiei de coronavirus. Îi rog pe toţi parlamentarii României din provincie să pună, la rândul lor, la dispoziţia personalului medico-sanitar apartamentele din Bucureşti pentru personalul medical, care este cel mai important în aceste zile de luptă cumplită cu virusul Sars-Cov 2. Rog RAPPS şi alte structuri ale statului, care au vile de protocol, să le pună la dispoziţia cadrelor medicale care se află în linia 1 împotriva COVID – 19", a scris Ungureanu.

Deputatul consideră că sistemul sanitar se află sub o presiune uriaşă în aceste zile, iar cei care lucrează în spitale se tem să se întoarcă acasă şi să îşi infecteze, involuntar, familiile.

„Pe lângă hotelurile care s-au pus la dispoziţia spitalelor, trebuie ca toţi cei care au o locuinţă liberă şi o pot oferi gratuit pe perioada pandemiei celor care luptă pentru viaţa noastră să o facă acum", a subliniat Emanuel Ungureanu.

De asemenea, acesta a pregătit cele 4 cabinete parlamentare pe care le administrează pentru a ajuta persoane „care se refugiază din calea Covid-19 sau ca depozit de materiale sanitare pentru spitale".

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .