09 decembrie 2021

AUR, despre noile măsuri de relaxare

Gabriel Pecheanu

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) critică noile măsuri de relaxare anunţate, fiind de părere că „nu reprezintă altceva decât noi măsuri jignitoare la adresa românilor cinstiţi şi muncitori, a căror singură vină este că nu s-au vaccinat”.

Sursă foto: Mediafax

„Aşa-numitele <măsuri de relaxare> nu rezolvă, în esenţă, nimic, pentru că, în continuare, se insistă cu restrângerea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti şi segregarea pe criterii sanitare. Românii din ţară, nevaccinaţi, nu vor putea nici acum să intre în centrele comerciale, în restaurante sau în hoteluri, fără a prezenta un certificat verde, iar românii din diaspora, care vor să vină acasă de sărbători, aşa cum o fac an de an, vor fi întâmpinaţi cu ostilitate, ca nişte terorişti: anchetaţi, puşi să completeze formulare, carantinaţi sau constrânşi să facă teste PCR. Pentru ce toată această bătaie de joc? Sunt românii noştri care muncesc afară şi echilibrează balanţa de plăţi a ţării. Cerem militarului Ciucă să îi trateze ca pe nişte cetăţeni liberi şi demni ai statului de care aparţin, nu ca pe nişte terorişti”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, co-preşedinte AUR.

Celălalt co-preşedinte al Alianţei susţine că numărul de infectări zilnice cu COVID a scăzut foarte mult, iar „toate datele arată că tulpina Omicron este mai puţin periculoasă decât Delta”.

„Prin urmare, este de neînţeles de ce Raed Arafat şi Nicolae Ciucă insistă să inducă panica în rândul populaţiei şi să menţină nişte restricţii aberante şi discriminatorii. Ele par să trădeze mai degrabă o apetenţă către dictatură, nu grija faţă de sănătatea românilor. AUR somează Guvernul şi pe eternul Arafat să renunţe la aceste măsuri iraţionale şi să manifeste respect faţă de contribuabilul român! În caz contrar, ne vom alia cu toţi cei nemulţumiţi şi vom ieşi în stradă”, a subliniat deputatul George Simion, co-preşedinte AUR.

Alianţa pentru Unirea Românilor atrage atenţia că Guvernul, „indiferent de numele pe care îl poartă, Ciucă sau Iohannis, trebuie să înceteze să încalce libertăţile şi drepturile fundamentale ale românilor, de la libertatea de circulaţie până la dreptul la educaţie, în contextul prelungirii la nesfărşit a stării de alertă şi sub pretextul epidemiei de COVID”.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .