07 aprilie 2021

AUR vrea vot în Parlament pentru prelungirea stării de alertă

Gabriel Pecheanu

Starea de alertă ar putea fi prelungită mai mult de 90 de zile doar cu acordul Parlamentului, potrivit unui proiect de lege iniţiat de deputaţii AUR, spune George Simion.

Sursă foto: Mediafax

„Deputatul AUR de Galaţi Lilian Scripnic a iniţiat o lege pentru a nu mai permite Guvernului să prelungească starea de alertă <sine die>. Suntem într-o permanentă stare de alertă. Depunem, la iniţiativa lui Lilian Scripnic, un act normativ care prevede limitarea la 90 de zile a perioadei în care starea de alertă poate fi prelungită de către Parlament”, spune copreşedintele AUR George Simion.

Starea de alertă din cauza pandemiei COVID-19 a fost instituită prima oară pe 15 mai 2020 şi a fost prelungită până în prezent.

„Trebuie votat în Parlament. Să ni se ceară acordul dacă e instaurată sau prelungită. vom face un an de zile de când se tot prelungeşte starea de alertă şi Parlamentul nu este întrebat. Alegătorii ne întreabă de ce nu votăm împotrivă. Pentru că nu putem. Starea de urgenţă, unde este nevoie de votul Parlamentului, nu s-a mai instaurat, dar am instaurat o altă stare de urgenţă, doar că-i spunem stare de alertă”, conchide Simion.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .