08 iulie 2020

Băsescu, anunţ despre alegerile locale: Nu o să îmi las partidul

Gabriel Pecheanu

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că dacă lucrurile nu se vor clarifica pe partea dreaptă a politicii în privinţa candidaturii la Primăria Capitalei, el este dispus să îşi asume candidatura din partea PMP. „Nu o să îmi las partidul”, a spus Băsescu.

Sursă foto: Mediafax

Băsescu a declarat că Victor Ponta nu are nicio şansă în faţa Gabrielei Firea la Primăria Capitalei, dacă PSD o va susţine „onest” pe Firea.

„Nu cred că Victor Ponta va avea şanse în faţa doamnei Firea, dacă va fi susţinută onest de partid, pentru că PSD are un dar nemaipomenit să îşi lichideze liderii. O Firea care ar mai câştiga un mandat la Primăria Capitalei ar fi o mare ameninţare pentru primul scaun al PSD-ului. Am trăit momente din astea, ştiu foarte bine care a fost propulsia unei astfel de victorii la Primăria Capitalei”, a spus Băsescu, la Digi 24.

Întrebat dacă va candida pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, fostul preşedinte al României, care a fost şi primar general, a spus că nu îşi va lăsa partidul.

„Dacă lucrurile nu se vor clarifica, nu o să îmi las partidul, pentru că poate fi un exerciţiu dificil pentru PMP să candideze singur. Dacă va fi nevoit să candideze, o să fac ce trebuie în politică”, a mai spus Băsescu.

Întrebat, în continuare, cât timp le mai dă celor de la PNL şi USR „să se înţeleagă” în privinţa candidaturii la Primăria Capitalei şi la primăriile de sector, fostul preşedinte a spus că nu va da ultimaturi, mai ales că este un om „destul de retras din viaţa partidului”.

„Dar nu mă dau în lături să fac ceea ce trebuie pentru partidul acesta, pentru PMP, care e o fost aripă a PDL-ului, toţi sunt foşti pedelişti”, a mai spus Băsescu.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .