25 februarie 2020

BREAKING Taxa Oxigen, ANULATĂ la cerea iniţiatoarei ei. Primarul Firea renunţă în ultimul moment la vinieta pentru Bucureşti

Monitorul Partidelor

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, marţi, că renunţă la taxa Oxigen, după sondajul realizat pe Facebook, unde a întrebat dacă bucureştenii sunt de acord cu introducerea vinietei Oxigen, iar 90 la sută au răspuns că nu doresc această taxă. „Renunţ la vinieta antipoluare”, a spus Firea. Vinieta a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2020, iar amenzile ar fi trebuit aplicate de la 1 martie 2020, conform proiectului iniţiat de Gabriela Firea şi adoptat în octombrie anul trecut în Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Pentru ca taxa să fie anulată, ea trebuie validată de Consiliul General, acolo unde Gabriela Firea are majoritatea. Bucureştenii care au achiziţionat deja vinieta îşi vor primi banii înapoi.

Sursă foto: Mediafax

„Cele două declaraţii video pe care le-am postat (...) au însumat peste 2,5 milioane de vizualizări, cele mai multe, 60 – 70% din Bucureşti şi Ilfov. (...) 90% se exprimau în defavoarea vinietei. Au fost depuse 430 de plângeri prealabile din partea unor persoane fizice şi juridice”, a spus Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a spus că având aceste cifre dec izia este să renunţe la taxa Oxigen.

„În faţa unui asemenea val de respingere a unei astfel de măsuri care a fost luată în întreaga Europă, aceea de a restricţiona în zona intens poluantă autoturismele care nu pot fi considerate prietenoase cu mediul (...) precum şi a vinietei antipoluare, sunt în situaţia de a lua o decizie. (...) Decizia se va transforma în hotărâre de Consiliu General în luna martie. Decizia este, deşi cu sufletul neîmpăcat, dar din respect pentru cetăţenii care mi-au scris (...) renunţa la vinieta antipoluare”, a spus Firea.

Cu toate acestea, primarul general spune că nu va renunţa în totalitate la proiectul Oxigen.

„Ne vom intensifica presiunea legitimă asupra Guvernului pentru a finaliza centura ocolitoare a Capitalei. Fără finalizarea centurii, nu putem afirma că avem un oraş în care am luptat într-adevăr cu poluarea”, a mai spus Firea.

Joia trecută, Gabriela Firea a organizat un referendum pe Facebook, întrebând cetăţenii dacă îşi doresc taxa Oxigen.

 

Firea menţine suspansul în privinţa taxei Oxigen 

Gabriela Firea menţine suspansul în ceea ce priveşte taxa Oxigen şi amână conferinţa de presă pentru ziua de marţi.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, urma să anunţe luni dacă propune retragerea taxei Oxigen, după „referendumul” organizat pe pagina sa de Facebook, unde a testat reacţiile cititorilor cu privire la implementarea vinietei de la 1 martie 2020, în condiţiile în care măsura a fost adoptată cu cinci luni în urmă.

Luni dimineaţa, Gabriela Firea a postat o fotografie cu ea pe banda de alergare, cu un comentariu legat de săptămâna grea care începe, indicând taxa Oxigen, cât şi Congresul PSD.

„Pregatiri pentru o saptamana grea : conferinta vinieta Oxigen, prezentare proiect smart-city, congres, alegeri, concentrare, efort...”, a scris primarul Firea. Conferinţa de presă în care va anunţa dacă anulează vinieta Oxigen, ca urmare a reacţiilor negative primite, este programată pentru ora 18.00.

 

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .