26 noiembrie 2020

Când ar putea fi ales Vlad Voiculescu viceprimar general

Gabriel Pecheanu

Prima şedinţă de Consiliu General al Municipiului Bucureşti va fi miercuri, 2 decembrie, anunţă Nicuşor Dan, care invocă prevederi din Codul Administrativ pentru a explica de ce Vlad Voiculescu nu a fost ales încă viceprimar general al Capitalei.

Sursă foto: Mediafax

„Prima şedinţă de Consiliu (General al Municipiului Bucureşti -n.r.) va fi miercuri, 2 decembrie”, anunţă Nicuşor Dan.

El a reamintit de prevederea din Codul Administrativ potrivit căreia nu se aleg viceprimarii până la validarea tuturor consilierilor.

„Unde e greşeala în Codul administrativ? Greşeala a fost că validarea se face în două etape”, adaugă priarul general al Capitalei.

Candidatul USR-PLUS pentru funcţia de viceprimar general, Vlad Voiculescu, a lansat un atac dur la adresa Guvernului Orban, spunând că a modificat Codul Administrativ „în mod abuziv, electoral interesat, prostesc şi iresponsabil", iar din această cauză este în situaţia în care nu îşi poate prelua funcţia, deşi au trecut aproape două luni de la alegerile locale.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .