21 ianuarie 2020

Candidatul independent Nicuşor Dan dezleagă misterul partidului Uniunea Forţelor Locale care ar fi fost creat de el pentru a intra în alianţă cu PLUS

George Nastase

Nicuşor Dan a negat, marţi, într-o declaraţie pentru MEDIAFAX, că ar fi înfiinţat în 2019 un partid şi că Uniunea Forţelor Locale (UFL) a fost constituită de trei apropiaţi. El a precizat însă că a propus introducerea acestei formaţiuni într-o alianţă extinsă cu USR şi PLUS.

Sursă foto: Mediafax

”Informaţia apărută astăzi (luni - n.r.) nu are de-a face cu situaţia politică pe care o ştim cu toţii. Sunt un candidat independent la Primăria Capitalei care cere sprijinul partidelor de opoziţie pentru susţinerea candidaturii sale şi care a obţinut deja sprijinul USR-ului.

Uniunea Forţelor Locale (UFL) este un partid politic constituit în urmă cu un an de trei persoane care îmi sunt apropiate şi care s-au arătat dispuse să colaboram în ipoteza în care acest vehicul politic îmi este necesar. O posibilă utilizare a acestui vehicul politic este ipoteza în care o alianţă politică doreşte să sprijine candidatura mea la Primărie şi condiţionează sprijinul de prezenţa numelui alianţei pe buletinul de vot alături de numele meu. Printr-o alianţă şi cu UFL este posibil acest lucru: eu nu intru în niciunul din partidele alianţei, dar prin alianţa extinsă cu USR pot să-mi alătur numele alianţei pe buletinul de vot”, a declarat pentru MEDIAFAX Nicuşor Dan.

El a mai afirmat că i-a prezentat situaţia liderului PLUS, Dacian Cioloş.

”Am comunicat în modul cel mai transparent această posibilitate lui Dacian Cioloş când am discutat de o posibilă susţinere din partea Alianţei USR PLUS, ca răspuns la obiecţia ca numele meu pe buletinul de vot nu ar <trage> lista de consilieri al partidelor care mă susţin şi, mai departe, această posibilitate a fost comunicată organelor de conducere ale Alianţei. În concluzie, vorbim de o soluţie tehnică la o problemă tehnică. Dacă se va pune vreodată problema de activa într-un partid, fiţi siguri că vă voi informa”, a adăugat Nicuşor Dan.

În spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora Nicuşor Dan ar fi înfiinţat anul trecut un partid - Uniunea Forţelor Locale.

Conform Registrului partidelor politice, formaţiunea a fost înfiinţată în iulie anul trecut, iar cele trei apropiate sunt Nicoleta Teodorescu, Elena Enescu şi Alina Dimache.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .