23 ianuarie 2020

Ce salariu şi pensie încasează Teodor Meleşcanu după 53 de ani de când lucrează la stat

Alina Mihai

Pe lângă salariul de la Senat de 14.000 de lei pe care îl are în calitate de şef al celei de-a doua camere a Parlamentului, Teodor Meleşcanu încasează lunar o pensie de aproape 9000 de lei, scrie deputatul USR Claudiu Năsui. El îi trece în revistă şi cariera politică la cei 78 de ani, politicianul având în „palmares” patru partide pe la care a trecut de-a lungul vieţii. Informaţiile postate de Claudiu Năsui vin în contextul în care CCR a decis ieri că numirea lui Meleşcanu la conducerea Senatului a fost făcută neconstituţional, funcţie pe care acesta refuză deocamdată să o părăsească. Susţinut de PSD pentru a deţine a doua funcţie în stat - pe care o ocupă din septembrie anul trecut - Teodor Meleşcanu a declarat ieri că nu demisionează şi că aşteaptă motivarea oficială a judecătorilor.

Sursă foto: Mediafax

Deputatul USR se întreabă retoic: „Ce îl recomandă pe acesta pentru aceste remuneraţii barosane? De la haosul alegerilor din diasporă, la voturi false în Senat şi până la acuzaţiile că ar fi făcut parte din fosta securitate, toate se găsesc pe CV-ul informal al acestui bugetar consacrat”

„Teodor Meleşcanu refuză să plece. Unde să se ducă la 78 de ani după 53 de ani de lucru la stat?

Sunt câteva figuri în politică de care se pare că pur şi simplu nu putem scăpa. Teodor Meleşcanu este unul dintre aceşti oameni. Politruc cu ştate vechi, domnul Meleşcanu căpuşază statul de mai bine de 50 de ani”

Inventarul partidelor politice pe la care a trecut arată în felul următor, potrivit lui Năsui: PDSR, Alianţa DA, PNL şi apoi ALDE. În prezent, după ce a fost dat afară de la ALDE, acesta a înfiinţat Partidul Forţa Naţională.

„Pentru dumnealui, valorile politice nu prea au părut a fi relevante. S-a dus unde i s-a oferit un loc cald. De la PDSR, strămoşul actualei ciume roşii, a încercat PD + PNL sub forma Alianţei DA, ca apoi să se reorienteze spre PNL şi, mai apoi, la ALDE. Ce au avut toate aceste partide în comun? Un loc cald pe bani buni pentru un cunoscut al sistemului.

Acest tip de personaje ar trebui să aibă o dată de expirare în politică mult mai scurtă de 50 de ani, iar acum este momentul să ne asigurăm că astfel de poveşti vor fi doar istorie, şi nu regula unei alte generaţii de sacrificiu”, spune Năsui. 

 

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .