18 martie 2020

Cerere de amânare a alegerilor locale din iunie. UDMR propune ca aleşii locali să rămână în funcţii pentru încă o jumătate de an

Vasile Magradean

UDMR propune amânarea alegerilor locale cu şase luni, până în luna octombrie, considerând că priorităţile momentului sunt sănătatea populaţiei în contextul pandemiei de coronavirus şi salvarea economiei.

Sursă foto: Mediafax

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că, din punctul său de vedere, în iunie nu pot fi organizate alegeri locale în România în condiţii normale.

„Alegerile locale nu trebuie considerate, în acest moment, o prioritate. Legea spune că, în caz de catastrofă naturală, prin lege organică, alegerile pot fi amânate.

Propunerea noastră este amânarea alegerilor locale cu o jumătate de an, până în luna octombrie. Nu este nicio problemă, se lucrează la un proiect de lege în acest sens şi se va vota în ambele Camere ale Parlamentlui în două-trei săptămâni, acum nu trebuie să ne gândim la alegeri.

Din punctul meu de vedere, în iunie nu pot fi organizate alegeri locale în România în condiţii normale, astfel că noi vom susţine şi vom vota amânarea acestora cu şase luni. Prioritatea numărul unu este sănătatea fiecăruia, sănătatea populaţiei, şi încetinirea răspândirii coronavirusului, iar prioritatea numărul doi este economia”, a spus Kelemen.

Acesta a subliniat că în momentul de faţă nu există altă soluţie decât să fie respectate indicaţiile specialiştilor şi deciziile autorităţilor în lupta contra coronavirusului.

„Prioritatea numărul doi este economia, iar Guvernul trebuie să găsească, împreună cu instituţiile statului, cu băncile, cu BNR, soluţiile prin care IMM-urile să poată fi salvate. Este nevoie de soluţii rapide, altfel vom pune economia românească pe butuci în câteva săptămâni în urma închiderii firmelor care nu au capitalul necesar pentru a supravieţui câteva luni, până se va relua activitatea în condiţii normale”, a menţionat liderul UDMR.

Kelemen Hunor a afirmat că alegerile parlamentare vor putea fi organizate la sfârşitul lunii noiembrie, dar este prematur să se discute acest subiect, în condiţiile în care toată lumea ar trebui să se concentreze pe limitarea efectelor pandemiei de coronavirus.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .