09 martie 2020

Cine nu respectă restricţiile în Bucureşti plăteşte cu funcţia. Măsuri sporite în Capitală în contextul coronavirusului. Firea ameninţă cu demiteri

Laura Buciu

Primarul general Gabriela Firea a anunţat luni că managerii care nu respectă cu stricteţe recomandările naţionale şi locale în contextul răspândirii coronavirusului vor fi demişi. Evenimentele culturale şi sportive au fost suspendate.

Sursă foto: Mediafax

Primarul Capitalei Gabriela Firea a anunţat, luni, suspendarea activităţii celor 14 teatre din administrarea Primăriei, iar meciurile CSM se vor desfăşura fără spectatori.

„Suspendarea activităţii celor 14 teatre aflate în administrarea Primăriei Generale a Capitalei până la data de 31 martie. Actorii, regizorii, personalul tehnic vor fi plătiţi dar se vor realiza doar repetiţii şi pregătiri pentru proiecte culturale.

Suspendarea concertelor, evenimentelor, manifestărilor de orice tip, cultural, sportiv, divertisment de către Opera Comică pentru Copii, Centrul Municipal pentru Seniori, Centru Municipal de Tineret, Compania Sportul pentru Toţi, Palatele Brâncoveneşti, Sala Dales, Biblioteca Mitropolitană, Muzeul Literaturii şi, de asemenea, Muzeul Municipiului Bucureşti.

Meciurile CSM se vor desfăşura fără spectatori. Vor fi luate în continuare măsuri sporite pentru dezinfectare şi decontaminare în toate mijloacele de transport în comun ale STB, autobuze, tramvaie, troleibuze.

Măsuri sporite în spitalele administrate de Primăria generală a Capitalei, cele 19. Fac apel la conducerea ASSMB care se află în sală şi la managerii tuturor spitalelor să nu facă rabat. Tot ceea ce se decide la Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale trebuie să fie respectat, precum şi tot ceea ce se decide la nivel de Primărie a Capitalei”, a anunţat primarul Capitalei.

Edilul ameninţă cu demiteri managerii care nu vor ţine cont de recomandări.

„Voi merge până la demiterea managerilor care nu respectă cu stricteţe recomandările şi dispoziţiile. De asemenea, DGASMB va lua toate măsurile de protejare a persoanelor fără adăpost”, a mai spus Firea.

Două persoane confirmate în Capitală cu noul coronavirus, iar opt sunt în carantină instituţionalizată, potrivit primarului general.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .