22 iunie 2021

Ciolacu, anunţ despre moţiunea de cenzură

Gabriel Pecheanu

Există semnale că oameni din PNL ar vrea să voteze moţiunea de cenzură pe care PSD o va depune împotriva Guvernului, spune preşedintele social-democraţilor, Marcel Ciolacu.

Sursă foto: Mediafax

Întrebat, luni seara, la Antena 3, dacă speră ca „unii din tabăra Orban” să voteze pentru căderea Guvernului Cîţu, Marcel Ciolacu a răspuns că i-ar plăcea să creadă că totul se desfăşoară din interes naţional.

În ce priveşte eventualele semnale că oameni din PNL ar vrea să voteze moţiunea, Ciolacu a afirmat că „există asemenea semnale, atât la liderii de grup, cât şi la mine personal”.

„Vom continua negocierile. Am terminat negocierile cu partenerii sociali, deoarece am vrut să vedem în primul rând de la patronate, de la IMM-uri, de la sindicate, dacă este oportun să depunem o astfel de moţiune de cenzură. Cu toţii au spus foarte clar că este oportun să depunem moţiunea de cenzură şi acest guvern să plece. Am negociat textul moţiunii, l-am finalizat cu partenerii sociali, cu ceilalţi parteneri şi cu grupul AUR. Se vor regăsi pasaje de la fiecare cuprinse în moţiune”, a declarat Marcel Ciolacu.

Dacă moţiunea de cenzură va trece, PSD este pregătit să vină cu o propunere de prim-inistru şi are 10 zile pentru o nouă majoritate: „constituţional, sunt multe variante, se poate şi un guvern minoritar, se poate crea o nouă majoritate, se pot face alegeri anticipate. (...) Avem oamenii pregătiţi, avem discuţii cu toţi partenerii sociali şi ştim care sunt în acest moment priorităţile României şi avem capacitatea de a doua zi să putem guverna”.

Ciolacu e de părere că moţiunea se va depune miercuri, urmând să fie votată săptămâna viitoare, în aşa fel încât să se încadreze în această sesiune.

În ce priveşte susţinerea AUR, Ciolacu a precizat că PSD nu are un proiect politic cu această formaţiune, ci „o relaţie normală în Parlament”: „Nu cred că AUR să nu voteze o moţiune de cenzură, în acel moment înseamnă că ar susţine Guvernul. Îşi doresc ca şi noi că această moţiune de cenzură să treacă”.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .