16 iunie 2021

Ciolacu anunţă că va depune plângere penală pe numele Cristinei Prună, după moţiunea de marţi

Gabriel Pecheanu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, marţi seara, că va depune plângere penală pe numele deputatului Cristina Prună, pentru modul în care a condus şedinţa în care s-a dat votul pe moţiunea simplă împotriva ministrului Cristian Ghinea, pentru că a ţinut cont de voturile online.

Sursă foto: Mediafax

Ciolacu a anunţat la România TV că în Parlamentul României începe să pară că „depinde cine numără voturile”.Pentru modul în care a condus şedinţa în care s-a dat votul pe moţiunea simplă împotriva ministrului Cristian Ghinea, Marcel Ciolacu a spus că depune plângere penală.

„Vom depune o plângere penală pe preşedinta de şedinţă (Cristina Prună - deputat USR) de astăzi (marţi – n.r.). Este inadmisibil. Cred că ştie şi un student în prima săptămână, o moţiune simplă sau o moţiune de cenzură nu este un act normativ, nu este o lege. Nu faci vot online. Nu poţi să vii, să aduni cele două fiindcă aşa ţi-au cerut preşedinţii de partid”, a spus Ciolacu.

El a spus că, în ciuda a ceea ce s-a întâmplat marţi în plen, va fi depusă moţiunea de cenzură.

„Vom face tot ce ţine de noi să treacă această moţiune, vom merge tot în această nouă abordare unde nu ne adresăm numai politicienilor, ci şi partenerilor sociali, ca să ştie toată lumea ce a dus la depunerea unei astfel de moţiuni şi eu cred că oamenii responsabili, trimişi de către români în Parlament, vor vota această moţiune de cenzură. Este şi grupul minorităţilor, sunt oameni foarte serioşi”, a mai spus Ciolacu.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, acuză PNL şi USR-PLUS că au fraudat grosolan votul la moţiunea simplă pentru a-l salva pe „ministrul Zero Ghinea”. Camera Deputaţilor a respins, marţi, moţiunea simplă intitulată „Cristian Ghinea, de la zero la abis!”, iniţiată de PSD. În favoarea moţiunii au votat 143 deputaţi, 171 împotrivă, iar unul s-a abţinut.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .