12 octombrie 2021

Ciolacu, întrebat dacă Iohannis i-a spus de Cioloş: Nu am astfel de intimităţi cu preşedintele

Gabriel Pecheanu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, chestionat marţi dacă preşedintele Iohannis l-a întrebat despre o eventuală susţinere a lui Dacian Cioloş, a spus că nu are „astfel de intimităţi cu preşedintele”. Nominalizarea lui Cioloş este un pas spre alegerile anticipate, dacă nu va fi formată o majoritate.

Sursă foto: Mediafax

Despre desemnarea lui Dacian Cioloş pentru funcţia de premier, Marcel Ciolacu spune că este prerogativa constituţională a preşedintelui României: „Nu vreau să intru în prerogativele constituţionale ale preşedintelui”.

Întrebat dacă l-a surprins nominalizarea, Ciolacu a răspuns: „nu mă mai surprinde nimic. Când refuzi desemnarea unui prim-ministru de către partidul care a câştigat alegerile, pe mine în acest moment de la preşedintele României nu mă mai surprinde nimic”.

În ce priveşte consultările de luni, Ciolacu a spus că a discutat cu Iohannis despre crearea de majorităţi şi stabilitate.

Întrebat dacă poate fi asigurată stabilitatea de Dacian Cioloş, preşedintele PSD afirmă: „Păi poate există o înţelegere între PNL şi USR”, însă nominalizarea, dacă nu se formează o majoritate, reprezintă un pas către alegerile anticipate.

Ciolacu a mai fost întrebat dacă Iohannis a încercat să afle dacă îl susţine pe Cioloş pentru funcţia de premier.

„Nu am astfel de intimităţi cu preşedintele, să vorbim despre domnul Cioloş. Cu domnul preşedinte vorbesc despre problemele României şi despre PSD”, a răspuns Ciolacu.

Mai mult, acesta a negat că ştia de scenariu încă de luni dimineaţă: „Nu ştiam. Eu nu sunt regizor şi nu fac scenarii. Nici măcar producător”.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .