22 februarie 2021

Ciolacu, lui Cîţu: Aţi dovedit filosofia de viaţă: „Nici să mori nu e gratis”

Gabriel Pecheanu

Marcel Ciolacu, liderul PSD, i-a transmis premierului Florin Cîţu că în 10 minute cât a vorbit în plenul Parlamentului a împrumutat România cu 600 de mii de euro şi că, în mandatul său, „filosofia de viaţă” e că „nimic nu e gratis”: „Aţi dovedit că nici să mori nu e gratis!”, spune Ciolacu.

Sursă foto: Mediafax

Marcel Ciolacu a spus, în plenul Parlamentului, la Ora Premierului, că Florin Cîţu a vorbit 10 minute, timp în care România s-a împrumutat cu 600 de mii de euro.

„O mie de euro pe secundă, furaţi din buzunarul fiecărui român! Pe care îi vor plăti copiii şi nepoţii noştri! Dar, domnule Cîţu, nu aveţi bani să le plătiţi salariile restante minerilor din Valea Jiului, care stau de 7 zile blocaţi în subteran! Deşi, în campanie, aţi găsit 2 miliarde doar pentru primarii PNL, mită electorală! Pe aceştia aţi avut de unde”, spune Marcel Ciolacu.

Ciolacu i-a cerut premierului să le dea banii minerilor din valea Jului, pentru că sunt bani „munciţi şi meritaţi”.

Ciolacu a vorbit şi despre bugetul propus de Guvern, despre care spune că este unul „al sărăciei, (...) care nu oferă nicio perspectivă de dezvoltare României”.

„PSD a lăsat lui Orban un deficit de 2,8% şi o datorie publică de 34% din PIB. Orban şi <Cîţu din 2020> i-au lăsat lui <Cîţu din 2021> un deficit de 10% şi o datorie de peste 47% din PIB! (...) România de astăzi este în derivă, pentru că aţi alocat cel mai mic pachet din Uniunea Europeană pentru redresarea economiei şi pentru lupta împotriva pandemiei. Acest lucru l-a spus Comisia Europeană, nu PSD. Pentru că aţi dat afară oameni competenţi şi v-aţi angajat toate pilele de partid! Pentru că una ziceţi, alta faceţi! Aşa nu se poate scoate ţara din criză, domnule Cîţu!”, a mai spus Ciolacu.

Liderul PSD a mai spus că Florin Cîţu, în loc să vinp cu un buget care să repare, el a „luat coasa în ” şi s-a apucat „să secere veniturile românilor”.

„V-aţi prezentat deja filosofia de viaţă: că pe lumea asta nimic nu e gratis! Din păcate, aţi dovedit că nici să mori nu e gratis! Aţi tăiat până şi de la ajutorul de înmormântare! (...) Ştie tot poporul că la dumneavoastră totul se reduce la bani. Pe care fie îi furaţi, fie îi împrumutaţi la dobânzi uriaşe”, a mai spus preşedintele PSD.

Ciolacu i-a reproşat lui Cîţu că i-a minţit pe copii, cărora nu le-a mărit alocaţiile, dar şi pe bătrâni, pentru că, deşi a promis mărirea pensiilor, nu a făcut-o.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .