25 noiembrie 2021

Ciolacu: PSD este cel mai responsabil şi mai stabil partid din România

Gabriel Pecheanu

PSD este cel mai responsabil şi mai stabil partid din România, spune Marcel Ciolacu. El afirmă că social-democraţii au intrat la guvernare pentru că nu fug niciodată de responsabilitate: „Avem puterea să redăm încrederea în această ţară”.

Sursă foto: Mediafax

„Astăzi, România se află într-un punct critic. Este unul dintre acele momente în care deciziile pe care le luăm pot schimba direcţia naţiunii pentru anii următori. Au fost doi ani pierduţi. Doi ani de încercări eşuate ale dreptei. Doi ani de instabilitate. Doi ani de criză economică şi sanitară. Doi ani în care milioane de români au fost abandonaţi de stat. Suntem într-un punct critic care necesită o decizie fundamentală. PSD este cel mai responsabil şi mai stabil partid din România. De aceea, PSD trebuia să facă o alegere în acest moment. Iar alegerea era următoarea: vom continua să criticăm o guvernare ineficientă? Sau ne vom folosi priceperea şi experienţa pentru a opri chiar acum prăbuşirea, pentru a fi alături de români şi a stabiliza ţara?! Am acceptat acum această provocare pentru că PSD nu fuge niciodată de responsabilitate. Şi pentru asta am decis să intrăm cu prima linie a partidului”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul social-democraţilor a afirmat că PSD a propus oameni cu experienţă politică şi administrativă.

„Am venit cu profesionişti care au performat în mediul privat. Am venit cu medici de excepţie. Nu este timp de experimente. Trebuie să aplicăm măsurile PSD încă din prima zi! PSD ştie să guverneze! Am demonstrat-o întotdeauna, mai ales când am venit ca să reparăm dezastrul unor alte guvernări. Le mulţumesc tuturor miniştrilor PSD pentru că au acceptat această provocare grea. Şi îi rog să fie alături de români în fiecare decizie luată. Eu cred că România are nevoie de un nou drum. Un drum în care statul are grijă de cetăţenii săi, mai ales de cei mai vulnerabili. Un drum în care munca este încurajată şi răsplătită. Un drum în care familiile cu copii sunt ajutate. Un drum care să aducă beneficii tuturor, indiferent că sunt la stat sau la privat”, a adăugat preşedintele PSD.

El menţionează că PSD va pune în aplicare din prima lună de guvernare pachetul social.

„Am venit la guvernare pentru că e momentul ca oamenii să audă, în sfârşit, adevărul. Tot adevărul! Doar aşa se va putea restabili încrederea în autorităţi. Nu vă voi minţi niciodată că am învins pandemia. Nu putem face asta. Şi în niciun caz, singuri! Doar împreună – într-un parteneriat real, putem să depăşim acest moment greu şi să ţinem lucrurile sub control. Trebuie să dărâmăm zidul de ură care s-a înălţat între vaccinaţi şi nevaccinaţi. Nu există români buni şi mai puţini buni. Toţi suntem români. Şi toţi vrem să ne luăm vieţile înapoi! De aceea, măsurile sanitare trebuie să fie luate şi comunicate doar de profesioniştii în sănătate. Politicienii trebuie să facă un pas în spate. Guvernul are datoria să ofere sprijinul logistic şi financiar de care este nevoie. Nu trebuie să luăm măsuri aberante, ci măsuri de bun-simţ. Iar aici mă gândesc inclusiv la soluţiile pentru a ţine şcolile deschise, astfel încât copiii să aibă acces la educaţie în siguranţă”, mai spune Marcel Ciolacu.

Liderul social-democrat afirmă că PSD are „un plan de bun-simţ care să ţină sub control pandemia şi să ajute românii şi firmele româneşti să treacă peste această perioadă critică”.

„Avem măsuri. Avem profesionişti. Şi avem un dialog foarte bun cu partenerii sociali şi mediul de afaceri. Avem puterea să redăm încrederea în această ţară. Şi avem puterea să o facem mai bine decât înainte”, conchide Ciolacu.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .