30 iunie 2020

Ciolacu: Susţin impozitarea marilor averi, nu a muncii

Gabriel Pecheanu

Preşedintele interimar al PSD; Marcel Ciolacu, a declarat, marţi, că susţine impozitarea marilor averi, nu a muncii. El i-a acuzat pe liberali că îi apără pe cei cu vile somptuoase, cu iahturi sau bărci cu motor ori cu maşini de lux.

Sursă foto: Mediafax

„Susţin impozitarea marilor averi, nu a muncii! Sper că e clar şi pentru cei din PNL care încearcă să deturneze în mod populist această temă. Le reamintesc că PSD a redus impozitul pe venitul din muncă de la 16% la 10%, iar atunci PNL s-a opus! În viziunea noastră, munca trebuie încurajată, nu supra-impozitată. Pe de altă parte, cred că într-o ţară precum România, în care decalajele sociale sunt foarte mari, trebuie să avem curajul de a pune în discuţie impozitarea averilor mari şi foarte mari. Dacă PNL vrea să îi apere pe cei cu vile somptuoase, cu iahturi sau bărci cu motor, ori cu maşini de lux, este decizia lor politică”, a scris pe Facebook Marcel Ciolacu.

El a mai afirmat că, din perspectiva social-democraţilor sarcina trebuie redusă la cei care au mai puţin şi crescută la cei care au mai mult.

„Aşa e normal, aşa e echitabil! Vorbim desigur de o reformă fiscală mai amplă care în mod cert nu poate fi pusă în practică în această perioadă de incertitudini, marcată de incapacitatea Guvernului de a veni cu soluţii de sprijin pentru economie. Dar este o temă care merită şi trebuie dezbătută în perspectiva unei schimbări la guvernare”, a conchis liderul social-democrat.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .