28 septembrie 2021

Ciolacu: Toţi cei 5.000 de participanţi la congresul PNL trebuie amendaţi, în frunte cu Iohannis

Gabriel Pecheanu

Toţi cei 5.000 de participanţi la congresul PNL trebuie amendaţi, „în frunte cu Klaus Iohannis”, afirmă preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. PNL a fost amendat cu 10.000 de lei după congresul din weekend pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID.

Sursă foto: Mediafax

„Toţi cei 5.000 trebuie amendaţi. Dacă vor să aplice legea, dacă ministrul de Interne vrea să aplice legea, toţi cei 5.000 de participanţi la acel congres trebuie amendaţi, în frunte cu Klaus Iohannis”, declară la România TV Marcel Ciolacu.

El spune că, în caz contrar, s-ar face o nedreptate românilor.

„Nu mai avea tupeul să ceri românilor să respecte legea, când tu nu o respecţi - prim-ministru, ministru, preşedinte, preşedintele Camerei (Deputaţilor - n.r.)”, adaugă Ciolacu.

Liderul social-democrat aminteşte că lucrările congresului PSD s-au ţinut, în 2020, online, în condiţiile în care erau 1.000 de noi cazuri.

Marcel Ciolacu spune că instituţiile statului „au stat în spatele organizării unui congres, iar guvernul a schimbat legile să se ţină congresul” şi acuză o „dictatură guvernamentală”.

PNL a fost amendat cu 10.000 de lei după congresul din weekend. Sancţiunea a venit pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID. Peste 5.000 de persoane au participa la Congresul PNL, în decurs de două zile.

Lucian Bode a spus marţi, întrebat de ce organizatorii congresului PNL nu au luat măsuri pentru asigura

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .