06 decembrie 2021

Ciolacu, un nou atac la adresa lui Iohannis

Gabriel Pecheanu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit în Parlament despre rolul preşedintelui statului în sistemul politic din România, militând pentru modificarea Constituţiei. Preşedintele a fost de multe ori un producător de tensiune în societate, şi-a justificat solicitarea Marcel Ciolacu.

Sursă foto: Mediafax

Discursul preşedintelui PSD a atins problema modificărilor constituţionale, inclusiv cele care vizează administraţia prezidenţială.

„Trebuie ca cei care vor lucra la reformarea Constituţiei să se pronunţe dacă acest sistem în care preşedintele este o struţo-cămilă între un preşedinte francez şi un monarh spaniol mai poate funcţiona în România”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD susţine că în ultimii 30 de ani preşedinţii au produs tensiuni în societate, încălcându-şi rolul stabilit de Constituţie.

„Rolul preşedintelui a fost gândit ca un producător de consens, dar, din păcate, a sfârşit de multe ori în a fi un producător de tensiune în societate”, a explicat şeful PSD.

Discursul a fost ţinut luni în timpul şedinţei solemne de la Parlament pentru marcarea a 30 de ani de la adoptarea Constituţiei.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .