31 decembrie 2021

Cioloş: În ciuda eforturilor de a impune reforme, sau poate datorită lor, încheiem anul în opoziţie / Tomac: Să ne păstrăm speranţa şi credinţa

Gabriel Pecheanu

Politicienii au început să marcheze finalul de an. Dacian Cioloş afirmă că USR a început anul la guvernare, dar, în ciuda eforturilor de a impune reforme „sau poate chiar datorită lor”, încheie anul în opoziţie. Eugen Tomac are un mesaj optimist: „În anul ce vine să ne păstrăm speranţa şi credinţa”.

Sursă foto: Mediafax

 

„Am început 2021 ca partid la guvernare, energizaţi de suflul dat de alegeri, hotărâţi să facem ceea ce le-am promis oamenilor. Am ţinut cu dinţii de reformele pe care le-am propus, am căutat soluţii care să ducă România pe drumul bun. Am văzut, însă, în plină guvernare, cât de departe sunt celelalte partide de viziunea noastră reformatoare, în ciuda faptului că pe hârtie pusesem împreună acele reforme. Prin miniştrii noştri, am reuşit să negociem cu Comisia Europeană cel mai ambiţios plan de ţară din ultimii 30 de ani - cu angajamente de reformă şi finanţări excepţionale pentru sănătate şi pentru educaţie, chiar şi pentru a continua construirea de autostrăzi”, transmite Dacian Cioloş.

El apreciază că USR a dus „o luptă teribilă pentru a evita colapsul sistemului sanitar, în plină pandemie”.

„Am început să reparăm pagubele făcute justiţiei de Dragnea şi ai lui, să relansăm infrastructura ţării – autostrăzi, dar şi marile proiecte digitale, să desţelenim şi să decăpuşăm economia. În ciuda acestor eforturi, sau poate chiar datorită lor, încheiem anul în opoziţie. PNL şi UDMR au preferat să se replieze într-o alianţă confortabilă şi binecunoscută, împreună cu PSD, dar – credem noi - profund dăunătoare pentru ţară şi pentru români. Încheiem un an cu multe decizii complicate. Un an în care de multe ori am ales bine, iar în alte situaţii am ales prost”, adaugă liderul USR.

El afirmă că datoria USR este de a continua lucrurile începute.

„În anul ce vine să ne păstrăm speranţa şi credinţa! Sănătate şi multe bucurii în 2022! La mulţi ani! #2022”, scrie pe Facebook europarlamentarul Eugen Tomac.

 

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .