19 noiembrie 2021

Cioloş: PNL a reuşit să arunce copilul şi să păstreze copaia, a devenit a cincea roată la căruţa PSD

Gabriel Pecheanu

PNL a reuşit să arunce copilul şi să păstreze copaia, afirmă liderul USR, Dacian Cioloş: „Dintr-un partid care conducea o coaliţie guvernamentală a devenit a cincea roată la căruţa PSD”.

Sursă foto: Mediafax

„PNL a reuşit să arunce copilul şi să păstreze copaia. Dintr-un partid care conducea o coaliţie guvernamentală a devenit a cincea roată la căruţa PSD. Primele măsuri anunţate sunt parte a programului populist al PSD, aşa cum era şi de aşteptat, la pachet cu o intensificare a criticii PNRR. E transparent ce se petrece. Imediat instalat, PSD o să înceapă să fure tot ce se poate fura şi să conteste Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă, astfel încât atunci când vor fi prinşi şi penalizaţi să invoce imaginarele probleme ale programului, nu furtul propriu-zis”, scrie pe Facebook Dacian Cioloş.

El spune că „nu e prea târziu să le cerem politicienilor responsabili din PNL să ia atitudine şi să salveze ce se mai poate salva”.

„Rotativă sau nu, guvernarea cu PSD va însemna irosirea speranţei de modernizare a ţării şi o permanentă cursă de măsuri populiste luate pentru a se câştiga iluzorii puncte electorale. Deşi PNL trebuie să îşi definească singur relaţia cu propriii alegători şi susţinători, trebuie spus că perspectiva revitalizării PSD care se vede cu guvernarea în braţe este terifiantă. România are nevoie de un sistem pluripartidic funcţional, nu o întoarcere la un pseudopartid unic, care cultivă populismul şi extremismul pentru a se arăta pe sine ca pe un rău mai mic. PSD a fost şi este un partid toxic, unul care a ţinut România pe loc în trecutul recent şi îşi doreşte să rămână în continuare la butoane pentru a controla şi viitorul nostru. Capitularea PNL este o ruşine fără margini şi ne preocupă mai mult soarta reformelor decât o dispută cu acest partid care a ales să se sinucidă politic”, adaugă Cioloş.

PSD şi PNL negociază formarea unei coaliţii de guvernare, alături de UDMR.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .