24 februarie 2021

Cîţu îi răspunde lui Barna: Remanierea e atributul premierului

Gabriel Pecheanu

Constituţia spune foarte clar cum se face o remaniere, acest demers fiind atributul premierului, restul fiind doar discuţii politice, îi răspunde Florin Cîţu vicepremierului Dan Barna.

Sursă foto: Mediafax

„Eu respect Constituţia şi în Constituţie spune foarte clar cum se face o remaniere. Restul reprezintă discuţii politice, ce se întâmplă în spate, asta este altceva. Dar atributul remanierii, aşa cum spune Constituţia, în momentul în care se ia o decizie, este doar decizia premierului şi are ultima decizie. În rest, putem avea discuţii şi vom avea discuţii tot timpul. Dar eu vorbesc despre Constituţie şi despre atribuţiile fiecărei persoane în Guvernul României”, a spus premierul Florin Cîţu.

Vicepremierul Dan Barna a spus, la Digi24, că fiecare partid din coaliţia de guvernare îşi evaluează propriii miniştri, iar o decizie privind remanierea unui membru din Cabinet nu va putea fi luată de premierul Florin Cîţu fără acordul USR-PLUS.

„Premierul poate să remanieze un ministru din partid, dar acest lucru presupune remanierea întregii coaliţii. Nu există varianta în care premierul ia cu mâna un ministru de la noi fără acordul nostru. Nu există nici varianta ca eu, unul dintre liderii Coaliţiei, să facă acest lucru cu un ministru PNL. Restul sunt speculaţii, glume”, a spus vicepremierul USR-PLUS Dan Barna.

Premierul Florin Cîţu a declarat, săptămâna trecută, că o primă evaluare a miniştrilor va fi făcută în vară de către „singurul premier”, iar dacă execuţia bugetară este „foarte proastă” atunci „s-ar putea să avem nevoie de un alt expert”.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .