04 iunie 2021

Cîţu, replică pentru Orban: Eu sunt înconjurat de oameni de succes

Gabriel Pecheanu

Eu sunt înconjurat de oameni de succes, care au demonstrat, spune Florin Cîţu, în replică pentru Ludovic Orban, care a spus că preşedinţii de organizaţii judeţene care au fost prezenţi la lansarea candidaturii lui Florin Cîţu la şefia partidului nu i-au reprezentat pe colegii lor din filiale.

Sursă foto: Mediafax

„Eu mă bazez pe oameni care au demonstrat în Partidul Naţional Liberal. Aţi văzut lângă mine oameni care au aplicat liberalismul în toate funcţiile pe care le-au ocupat au arătat că se poate. Eu sunt înconjurat de oameni de succes, pentru că ceea ce au făcut aceşti oameni în funcţiile avute vreau să fac eu cu România. Oameni ca Emil Boc, ca Gheorghe Flutur, ca Ionel Bogdan, oaeni care au reuşit şi împreună vom reuşit şi pentru România. Pentru mine este foarte important şi am plecat în această cursă, în această competiţie cu un singur gând - doar liberalismul salvează România, dar ce aplicat nu doar din vorbe. Avem oameni care au arătat că se poate şi am arătat şi eu anul trecut că şi la nivel naţional se poate dacă aplici principii liberale - simple, transparente şi de bun simţ”, spune Forin Cîţu, prezent la o conferinţă de presă la care participă şi Emil Boc.

El refuză să comenteze afirmaţiile lui Orban de joi, când a spus că a susţinut mulţi tineri de când a venit la şefia PNL şi că o să-i sprijine în continuare generaţiile viitoare să intre în politică, chiar dacă unii tineri pe care el i-a sprijinit l-au dezamăgit.

„Eu am promovat tineri în PNL, dar nu doar din PNL, dar este vorba despre oameni care fac lucruri pentru România. Nu contează chiar aşa de mult vârsta, ci ce faci pentru România, iar pentru noi, pentru mine ca liberal convins, contează să ducem mai departe aceste principii ale liberalismului. Eu vreau două lucruri foarte importante - proprietatea privată e sfântă, iar antreprenorul este un erou”, conchide premierul.

Preşedinţii de organizaţii judeţene care au fost prezenţi la lansarea candidaturii lui Florin Cîţu la şefia partidului „au fost în poză”, însă nu i-au reprezentat pe colegii lor din filiale, spunea joi Ludovic Orban.

„Eu sunt un democrat. Pentru mine democraţia înseamnă să respecţi voinţa oamenilor pe care îi reprezinţi. În câteva filiale voinţa membrilor a fost exprimată prin vot fie în Biroul Politic Judeţean, fie în Colegiul Director Judeţean, voturi de susţinere a candidaturii mele”, spune Ludovic Orban.

El spune că liderii locali nu au reprezentat opţiunea filialelor.

„Preşedinţii care au fost în poză, au fost în poză, nu i-au reprezentat pe colegii lor din filialele respective, care şi-au exprimat o altă opţiune. De altfel, în acea poză sunt 17 preşedinţi de filiale, aş face această menţiune, în niciuna dintre filiale nu se dăduse un vot pentru susţinerea lui Florin Cîţu, iar în cinci dintre ele se dăduse un vot de susţinere a candidaturii mele”, adaugă Ludovic Orban.

Mai mulţi lideri de filiale judeţene au participat duminică la evenimentul în care Florin Cîţu şi-a anunţat candidatura la şefia partidului, printre care Marian Petrache, Raluca Turcan, Monica Anisie, Gheorghe Flutur, Virgil Popescu şi Emil Boc.

Congresul PNL va avea loc pe 25 septembrie.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .