22 noiembrie 2021

Ciucu, preşedintele PNL Bucureşti, anunţă continuarea alianţei cu USR în Capitală: USR să nu urmeze calea mai uşoară a opoziţiei

Gabriel Pecheanu

Primarii sunt liberi să îşi decidă propriile majorităţi, spune preşedintele PNL Bucureşti, Ciprian Ciucu. El face un apel la liderii USR „să nu provoace rupturi artificiale în Bucureşti şi apoi să urmeze calea mai uşoară a opoziţiei”.

Sursă foto: Mediafax

„Am votat şi m-am exprimat astăzi (luni - n.r.), în cadrul Biroului Politic Naţional al PNL împotriva alianţei care se prefigurează la guvernare. Am cerut în şedinţele anterioare şi astăzi am primit confirmarea că la nivel local nu se impune de sus în jos o astfel de alianţă şi că primarii sunt liberi să îşi decidă, împreună cu propriile organizaţii locale, propriile majorităţi. Acest lucru mă bucură în contextul situaţiei politice din Bucureşti”, trasmite Ciprian Ciucu.

El spune că militează pentru menţinerea alianţei la nivelul Primăriei Generale şi a Primăriilor de Sector cu partenerii alături de care liberalii s-au prezentat în campania electorală din 2020.

„Aşa este normal, aşa trebuie să facem. Fac un apel la Preşedintele USR, la preşedintele USR Bucureşti şi la preşedinţii organizaţiilor de sectoare ale USR să nu provoace rupturi artificiale în Bucureşti şi apoi să urmeze calea mai uşoară a opoziţiei. Fac un apel şi la colegii mei din conducerea Sectoarelor, ca în contextul schimbărilor guvernamentale, să nu facă gesturi bruşte şi chiar să dialogheze mai mult decât au făcut-o până acum cu cei cu care ne-am însoţit în campania electorală. Fac un apel şi către Primarul General să pună pe baze autentice dialogul cu organizaţiile PNL şi USR din Bucureşti şi să reevalueze cum se poziţionează vizavi de protocolul pe baza căruia a fost susţinut în campania electorală şi să se asigure că cele agreate se întâmplă. În ceea ce mă priveşte, rămân dedicat ideii de reformă şi liberalism şi intenţionez ca, împreună cu Organizaţia PNL Bucureşti, să promovăm cea mai reformistă şi raţională agendă din acest mare oraş, chiar dacă o parte din măsurile pe care le vom susţine vor părea nepopulare”, conchide liderul PNL Bucureşti.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .