03 august 2021

Clotilde Armand, anunţ în miez de noapte

Gabriel Pecheanu

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunţă, luni noaptea, că a semnat contractul de salubrizare pentru perioada stării de alertă, „după mai multe obstacole şi bătălii”.

Sursă foto: Mediafax

„După mai multe obstacole şi bătălii, am reuşit în urmă cu câteva minute să semnez contractul de salubrizare pentru perioada stării de alertă cu firma RER Ecologic Service Bucureşti Rebu SA. Dacă vrem cu adevărat să facem reformă în România, trebuie să renunţăm la contractele păguboase şi să găsim parteneri oneşti”, spune, pe Facebook, Clotilde Armand.

Primarul Sectorului 1 spune, despre contractul cu Romprest că a fost „un contract unde mult mai importante au fost interese private decât cele ale cetăţenilor din Sectorul 1”.

„Altă explicaţie nu există pentru şedinţa de îndată din 8.06.2012 în care s-a aprobat o creştere ilegală a tarifelor cu 50%, la doar patru ani de la semnarea contractului şi care a generat un prejudiciu pentru cetăţeni de peste 117 milioane de lei. Altfel nu se explică votul pe repede înainte din aprilie 2019, care aproba o altă creştere de tarife, vot reluat câteva luni mai târziu pentru că a apărut o eroare materială (!!!) şi Romprest avea nevoie de tarife mai mari”, potrivit lui Armand.

Aceasta acuză că la nici trei săptămâni din momentul depunerii jurământului ca primar, Romprest a decis să lase gunoaiele în stradă ca să o forţeze să aprobe plata unor facturi „nejustificate”.

Operatorul de salubritate este acelaşi care lucrează şi în Oradea, potrivit edilului.

„Diferenţa de preţ dintre tarifele Romprest, în baza unui contract pe 25 de ani, şi cele RER, pe perioada stării de alertă, este de 5 milioane de lei pe lună sau 60 de milioane de lei pe an. Bani pe care putem să-i investim în şcoli, spitale, în parcuri, în spaţii verzi, străzi, monumente istorice, în viitorul nostru şi al copiilor noştri”, mai spune Clotilde Armand.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .