28 februarie 2020

ALERTĂ Trei cazuri de coronavirus ACUM în România. Tânărul din Gorj, confirmat cu virusul Covid-19, este în continuare asimptomatic/ Bilanţ: 182 de persoane, în carantină, iar 8.231 sunt izolate la domiciliu

Mihaela Gidei

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătăru a anunţat, vineri, că există două cazuri noi de infecţie cu coronavirus, fiind vorba despre un bărbat de 45 de ani şi o femeie de 38 de ani.

Sursă foto: Mediafax

„Mai avem două confirmări de coronavirus. Sunt ale unui bărbat din Maramureş de 45 de ani, în afara definiţiei de caz, care vine din afara zonelor din Italia carantinate, care se întoarce în ţară pe 25 februarie, fiind bolnav în Italia unde merge la medic, i se prescrie un tratament simptomatic şi pleacă acasă. Ajunge în România, având febră, se prezintă la spital în Maramureş, este internat la Clinica de boli infecţioase, unde primeşte tratament simptomatic şi se face testarea, ieri prezentând un grad de insuficienţă respiratorie, este transferat la Cluj. Azi ne vine confirmarea de pozitiv la coronavirus”, a spus Tătaru.

Cel de-al doilea caz este cel al unei femei de 38 de ani, din Timişoara, anunţă sursa citată.

„Pe 17 februarie merge o zi la Bergamo, în afara zonei de definiţie de caz, iar pe 25 februarie prezintă un prim semn de febrilitate, cu o stare generală alterată, stă acasă, se prezintă la spital pe 27 pentru o evaluare de simptomatologie, i se dă un tratrament şi merge acasă în izolare. Astăzi, şi testul dânsei a ieşit pozitiv”, a adăugat sursa citată.

În România, a mai fost confirmat, până acum, un singur caz, al unui tânăr de 25 de ani din judeţul Gorj, care este internat la Institutul „Matei Balş” din Capitală,

 

„Tănărul internat la Matei Balş este în stare bună”

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, vineri, că tânărul din Gorj, la care a fost confirmată infecţia cu noul coronavirus şi care este internat la Institutul Matei Balş, se simte bine şi nu are, în continuare, simptome specifice îmbolnăvirii. 

Starea tânărului din judeţul Gorj, depistat pozitiv cu virusul Covid-19 şi aflat în carantină la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti, este bună.

În continuare, bărbatul nu are simptome caracteristice infectării cu acest virus.

„Bărbatul este monitorizat permanent, supravegheat medical şi izolat total faţă de restul pacienţilor din unitatea medicală”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

Tânărul din Gorj, primul român infectat cu noul coronavirus, a ajuns, joi dimineaţa, la Institutul Matei Balş din Capitală. Acesta a fost transportat din Gorj de un echipaj SMURD.

Autorităţile au anunţat miercuri seara că primul pacient diagnosticat cu noul coronavirus în România este un bărbat dintr-o comună din Gorj.

„În urma testării făcute persoanelor din judeţul Gorj care au întrat în legătură cu cetăţeanul italian din Rimini am descoperit primul caz de infectare cu coronavirus. Este vorba de o persoană total asimptomatică”, a spus Victor Costache, ministrul Sănătăţii.

 

Coronavirus: 182 de persoane sunt în carantină în România, iar 8.231 sunt izolate la domiciliu

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, vineri, că în România 182 de persoane sunt în carantină, iar alte peste 8.200 sunt izolate la domiciliu.

„În acest moment, 182 de persoane se află în carantină, iar 8.231 de persoane sunt monitorizate la domiciliu”, au anunţat reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică.

Potrivit acestora, de la deschiderea linie speciale dedicate celor carere doresc să afle informaţii despre prevenirea infecţiei cu noul coronavirus au fost înregistrate 3.611 apeluri. Lunia a fost pusă în funcţiune joi, dar autorităţile au anunţat că aceasta nu este o linie dedicată urgenţelor.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, şi operatorii 112 au primit multe apeluri: în ultimele 24 de ore. Astfel, au fost primite 135 de apeluri, cele mai multe, 33, din Bucureşti.

 

 

 

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .