25 noiembrie 2021

Dan Barna: De ce nu l-aţi chemat pe Dragnea să îi predaţi Ministerul Justiţiei

Gabriel Pecheanu

Deputatul USR Dan Barna l-a „felicitat” miercuri în Parlament pe Marcel Ciolacu pentru că a scos de la guvernare PNL din poziţia de vioara întâi şi l-a băgat înapoi „ca anexă a PSD”.

Sursă foto: Mediafax

„Domnule preşedinte al Camerei şi preşedinte al PSD, încep prin a vă felicita pentru achiziţie. Nu e puţin lucru să scoţi PNL de la guvernare din poziţia de vioara întâi şi să-l bagi înapoi ca anexă a PSD. Nu e chiar de colo să convingi echipa câştigătoare să smulgă înfrângerea din ghearele victoriei. Pentru că asta au făcut în aceste zile colegii din PNL, din echipa câştigătoare, au aruncat senin pe geam rezultatul alegerilor de anul trecut şi s-au încolonat cuminţi în spatele partidului dumneavoastră. Aţi reuşit domnule Ciolacu ceea ce nici Ion Ilescu n-a reuşit să facă, aţi scos PNL din istorie şi l-aţi pus în buzunarul de la piept al PSD. Şi pentru asta meritaţi aprecierea”, a spus Barna la dezbaterea din Parlament.

Acesta a descris penelismul ca fiind „ambiţie fără raţiune, mult orgoliu fără bază şi un salt absurd în afara realităţilor acestei ţări”.

„Un scenariu ideal ar fi fost ca dumneavostră să preluaţi valorile liberale, transparenţa, democraţia, dar lucrul ăsta nu s-a întâmplat, ceea ce aţi descoperit cu adevărat a fost disperarea penelismului. Iar penelismul înseamnă ambiţie fără raţiune, mult orgoliu fără bază şi un salt absurd în afara realităţilor acestei ţări. Este penelism atunci când abandonezi o guvernare reformistă în favoarea uneia retrograde pe care o construiţi acum. Când inventezi un minister pentru doamna Firea, după ce anul trecut ţipai că este incapabilă să administreze fonduri publice şi tot penelism este atunci când aduci înapoi în guvernare pe semnatarul ordonanţei 13, care a scos în stradă sute de mii de români. Am o înrebare: De ce nu l-aţi chemat direct şi pe Liviu Dragnea, că e liber de contract să îi predaţi Ministerul Justiţiei? Acesta ar fi fost mesajul corect al acestei coaliţii”, a mai spus liderul USR.

Şedinţa Parlamentului pentru acordarea votului de învestitură a început la ora 10.00.

Miercuri, toţi miniştrii cabinetului Ciucă au primit avize pozitive în comisiile de specialitate.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .