18 noiembrie 2020

De ce Vlad Voiculescu nu este încă viceprimar al Capitalei?

Gabriel Pecheanu

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, explică de ce nu au fost desemnaţi oficial viceprimarii şi spune că acest lucru s-ar putea întâmpla peste o săptămână.

Sursă foto: Mediafax

„Răspunsul este Codul Administrativ. Codul Administrativ spune că viceprimarii pot fi numiţi doar în momentul în care Consiliul este complet constituit. Din cauza faptului că atât la PSD, cât şi la PMP, în mod legitim, nişte persoane au renunţat la mandat şi urmează să intre supleanţi, aici e o deficienţă în Codul Administrativ care spune că titularii şi supleanţii nu se validează simultan în instanţă, ci se face în două etape, suntem în această situaţie - supleanţii abia au fost validaţi în primă instanţă”, spune Nicuşor Dan.

Conform acestuia, după ce se va judeca apelul, în aproximativ o săptămână, Consiliul General va fi în formulă completă, iar atunci vor putea fi aleşi şi viceprimarii şi consiliile de specialitate.

În spaţiul public au apărut critici pentru faptul că Vlad Voiculescu nu a fost desemnat oficial viceprimar al Capitalei.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .