29 septembrie 2020

Demisie din partidul condus de Dacian Cioloş

Gabriel Pecheanu

Fostul europarlamentar Cristian Preda anunţă că a fost nevoit să demisioneze din PLUS: „Am fost ales decan al Fsp UB şi mi s-a reproşat că sunt afiliat la Plus. Am părăsit, de aceea, partidul condus de Dacian Cioloş”.

Sursă foto: Mediafax

„Constrângeri de natură profesională mă împiedică să mai fiu membru al unui partid. Am fost ales decan al Fsp UB şi mi s-a reproşat că sunt afiliat la Plus”, scrie pe Facebook Cristian Preda.

El apreciază reproşul ca fiind îndreptăţit.

„Deşi nu am folosit niciodată o retorică de partid la vreun curs sau seminar şi nici nu am impus o logică partizană administrării facultăţii, strict formal vorbind, nu pot să mă aflu în fruntea unei instituţii de educaţie şi - simultan - să fiu parte a unei organizaţii care-şi propune să ia puterea. Cu atât mai puţin atunci când instituţia respectivă e o facultate de ştiinţe politice. Am părăsit, de aceea, partidul condus de Dacian Cioloş”, conchide Preda.

Cristian Preda s-a înscris în PLUS în ianuarie 2019, la invitaţia lui Dacian Cioloş.

Preda a fost consilier al preşedintelui Emil Constantinescu, secretar de stat în MAE, apoi consilier prezidenţial al preşedintelui Traian Băsescu. În 2009, a intrat în PDL şi a candidat la alegerile europarlamentare, devenind eurodeputat, pentru un mandat de 5 ani. În 2014 a intrat în PMP şi a fost ales eurodeputat din partea acestui partid, dar câteva luni mai târziu a fost exclus din partid.

(sursa: Mediafax)

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .