12 octombrie 2021

Deputat liberal: Cioloş şi Dîncu au o relaţie excelentă şi veche

Gabriel Pecheanu

Deputatul liberal Cristian Băcanu spune că majoritatea care a votat moţiunea de cenzură trebuie să îşi asume guvernarea în mod responsabil şi arată că Vasile Dîncu a fost vicepremier în Guvernul Cioloş, aşa că cei doi au „o relaţie excelentă şi veche”.

Sursă foto: Mediafax

Cristian Băcanu scrie, marţi, pe Facebook, că noua majoritate PSD-USR-AUR a votat moţiunea de cenzură şi trebuie să îşi asume guvernarea „în mod responsabil”, pentru că România se află într-un moment foarte dificil şi are nevoie de stabilitate.

„Noua majoritate are obligaţia să asigure această stabilitate. Domnul Cioloş şi domnul Dîncu au o relaţie excelentă şi veche. Domnul Dîncu a fost vicepremier în Guvernul Cioloş şi, mai mult, a colaborat foarte bine cu actualul lider al USR. Trebuie spus că domnul Dîncu este preşedintele Consiliului Naţional al PSD şi că, prin urmare, va putea să-şi facă vocea auzită în partid în vederea susţinerii prietenului său, Dacian Cioloş”, spune Băcanu.

Acesta aminteşte de o declaraţie veche, în care Dacian Cioloş spunea despre Vasile Dîncu următoarele: „Este un foarte fin observator al societăţii româneşti şi din perspectiva competenţelor profesionale pe care le are, dar sunt multe aspecte care merg dincolo de competenţa profesională, cred că trebuie să ai înnăscut un astfel de simţ ca să poţi să-l valorifici aşa cum face Vasile Dîncu. Acesta e unul din principalele motive pentru care i-am şi propus să facă parte din guvern, dincolo de relaţia de amiciţie, de prietenie, aş spune, care ne leagă şi pe care am dezvoltat-o mai ales în ultimii trei, patru ani, să spunem, când am avut ocazia să dicutăm mai mult de experienţa mea de la Bruxelles, de experienţa şi de viziunea lui legat de ce se întâmplă în România”.

Deputatul liberal concluzionează că în măsura în care politicienii din USR şi din PSD sunt responsabili, este foarte posibil ca guvernul USR să obţină numărul de voturi necesar pentru învestire.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .