29 iunie 2020

Deputaţii, convocaţi în sesiune extraordinară. ”Fără penali în funcţii publice”, pe ordinea de zi

Gabriel Pecheanu

Conducerea Camerei Deputaţilor a decis, luni, să convoace o sesiune extraordinară în perioada 1-15 iulie, în condiţiile în care sesiunea ordinară se încheie la finalul lunii iunie. Pe ordinea de zi se va afla şi iniţiativa "Fără penali în funcţii publice".

Sursă foto: Mediafax

Decizia a fost luată luni în şedinţa Biroului permanent, la propunerea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

Printre proiectele care se vor regăsi pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare se află iniţiativa USR "Fără penali în funcţii publice".

Prin iniţiativa „Fără penali în funcţii publice” se propune ca la articolul 37 din Constituţie să fie adăugat următorul alineat: „Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor şi Senat şi în funcţia de preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării”.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .