28 octombrie 2020

Dominic Fritz: Sunt, de azi, primar validat definitiv al Timişoarei

Gabriel Pecheanu

Dominic Fritz a anunţat miercuri că a fost validat ca primar al oraşului Timişoara. Prin intermediul unui mesaj de pe Facebook, el a spus că va fi învestit în funcţie vineri. Procedura are loc în condiţiile în care Tribunalul Timiş a respins trei apeluri împotriva hotărârii de validare a mandatului.

Sursă foto: Mediafax

Dominic Fritz a anunţat miercuri că a fost validat ca primar al oraşului Timişoara. El a purtat o discuţie cu prefectul judeţului Timiş şi a aflat că ceremonia de învestire este programată vineri, la ora 10.00.

Procedura are loc după ce Tribunalul Timiş a respins trei apeluri împotriva hotărârii de validare a mandatului de primar, prin care se invoca o incompatibilitate între calitatea de cetăţean european şi dreptul de a candida la Primărie.

Judecătorii au confirmat legalitatea validării mandatului, a candidaturii lui Fritz şi votul timişorenilor. S-a respins de asemenea cererea de sesizare a Curţii Constituţionale.

„Este o victorie nu doar a mea ca persoană, este a timişorenilor care au dat votul lor unui cetăţean european. Decizia de azi consfinţeşte acest vot. A învins o idee, a Europei comune, principiul că orice cetăţean european are dreptul să participe la alegeri în localitatea în care a ales să stabilească. Este şi o victorie pentru toţi românii care s-au stabilit în alte state europene şi cărora li se recunoaşte un drept fundamental, acela de a fi implicaţi în deciziile privind direcţia comunităţilor în care trăiesc. Mă bucur imens că Timişoara a deschis un drum care stabileşte odată pentru totdeauna ideea Europei comune în care suntem egali în drepturi. Acum chiar: hai să ne apucăm de treabă, Timişoara”, a scris, pe Facebook, primarul ales al oraşului Timişoara.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .