29 aprilie 2021

Eugen Tomac: UE are nevoie de un comisar pentru combaterea dezinformării

Gabriel Pecheanu

Uniunea Europeană are nevoie de o poziţie de comisar european pentru combaterea dezinformării care să susţină financiar şi instituţional crearea de noi mecanisme prin care dezinformarea să fie eficient combătută, fără a interfera şi limita libertatea de exprimare, spune europarlamentarul PMP Eugen Tomac.

Sursă foto: Mediafax

„Uniunea Europeană are nevoie de un comisar pentru combaterea dezinformării. Acesta a fost mesajul pe care l-am transmis ieri Comisiei, în cadrul dezbaterii din Parlamentul European cu privire la noile provocări generate în ultima perioadă de către Federaţia Rusă. Pe nimeni nu mai trebuie să surprindă ostilitatea Kremlinului faţă de Occident, iar ultimele campanii de dezinformare declanşate în plină pandemie de actori susţinuţi direct de statul rus, precum şi alte provocări la care sunt expuşi cetăţenii europeni, obligă Uniunea Europeană să vină cu un răspuns pe măsură”, trasmite Eugen Tomac.

Potrivit europarlamentarului PMP, Uniunea Europeană ar trebui să creeze cât mai multe instrumente pentru a face faţă noilor provocări şi atacuri pe care actori statali le întreprind utilizând oportunităţile oferite de avansul tehnologic, cu scopul de a genera neîncrederea cetăţenilor în autorităţile europene sau naţionale, ori pentru a ataca politic, economic şi financiar societăţile democratice.

„Uniunea Europeană trebuie să înfiinţeze, în arhitectura sa instituţională, o poziţie de comisar european pentru combaterea dezinformării care să susţină financiar şi instituţional crearea de noi mecanisme prin care dezinformarea să fie eficient combătută, fără a interfera şi limita libertatea de exprimare”, conchide Tomac.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .