11 ianuarie 2022

Eurodeputat român: Sunt profund bulversat. Este o zi tristă pentru noi toţi

Gabriel Pecheanu

Europarlamentarul Eugen Tomac se declară "profund bulversat de vestea cutremurătoare" privind moartea preşedintelui PE, David Sassoli. „Este o zi tristă pentru noi toţi”, adaugă el. Preşedintele Parlamentul European, David Sassoli, a încetat din viaţa marţi, la ora 1.15, la vârsta de 65 de ani.

Sursă foto: Mediafax

„Sunt profund bulversat de veste cutremurătoare primită în această dimineaţă, privind încetarea vieţii domnului David Sassoli, Preşedintele Parlamentului European. A fost un politician plin de curaj, un jurnalist apreciat în Italia şi un european convins care a militat cu multă fermitate pentru apărarea drepturilor omului în întreaga lume. Este o zi tristă pentru noi toţi, l-am respectat enorm, i-am apreciat diplomaţia şi dăruirea cu care a condus una dintre cele mai importante instituţii ale Uniunii Europene în vremurile acestea îndeplinite, care aduc zilnic vesti triste şi care să nu fie. mai termine.Îmi îndrept gândurile către toţi cei apropiaţi domnului Preşedinte Sassoli şi le transmit sincere condoleanţe, este o pierdere grea pentru toată Europa”, scrie pe Facebook eurodeputatul Eugen Tomac.

Preşedintele Parlamentul European, David Sassoli, a încetat din viaţa marţilor, la ora 1.15, la vârsta de 65 de ani.

Sassoli a murit la spitalul din oraşul italian Aviano, conform informaţiilor comunicate dpa de purtătorul său de cuvânt, Roberto Cuillo.

Luni, Parlamentul European a confirmat că David Sassoli a fost internat pe 26 decembrie „din cauza unei complicaţii grave ca urmare a unei disfuncţii a sistemului imunitar”.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .