25 ianuarie 2022

Eurodeputat: Rusia nu va ataca Ucraina în următoarea perioadă, dar urmează o lună război psihologic

Gabriel Pecheanu

Rusia nu va ataca Ucraina în următoarea perioadă pentru că nu doreşte să umbrească Jocurile Olimpice din China, dar urmează o lună război psihologic, cel puţin până pe 20 februarie, susţine europarlamentarul Eugen Tomac.

Sursă foto: Mediafax

„Nu mai este un secret pentru nimeni că, la est de noi, un conflict militar poate izbucni oricând. În vreme ce întreaga lume face eforturi pentru a ieşi din pandemie, în toate cancelariile lumii se discută despre agenda militară a lui Putin. Când va începe invazia Rusiei în Ucraina? De ce a mobilizat Kremlinul aproape 200 000 de militari din totalul de peste 700 000 la frontiera cu Ucraina?”, scrie pe Facebook Eugen Tomac.

Eurodeputatul afirmă că de câteva luni, Rusia a început o ofensivă diplomatică şi mediatică majore, „încercând să justifice, în mod total neconvingător şi cu non argumente, o eventuală invazie”.

„Este lesne de înţeles că Rusia nu va ataca Ucraina în următoarea perioadă pentru că nu doreşte să umbrească Jocurile Olimpice din China. În consecinţă, urmează o lună război psihologic, cel puţin până pe 20 februarie. Ţinta nu este doar statul vecin, ci, în mod evident, ţările occidentale. De aceea, trebuie să fim pregătiţi să facem faţă oricăror provocări. Moscova va încerca, prin oameni şi instituţii, să manipuleze cetăţenii statelor UE. În România avem deja exemple concrete de fani ai lui Putin care au intrat direct în horă şi care vorbesc pe aceeaşi limbă cu el, insistând pe faptul că nu avem nevoie de trupe NATO pe teritoriul nostru sau că România a devenit o colonie. Când auziţi politicieni, jurnalişti sau diverşi oameni pe reţelele de socializare că ne îndeamnă să nu mai avem încredere în Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii sau NATO, fiţi convinşi că fac, în mod asumat, jocul Rusiei”, conchide Tomac.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .