13 octombrie 2021

Eurodeputat: Set de recomandări al Comisiei Europene pentru gestionarea crizei energetice

Gabriel Pecheanu

CE a adoptat un set de recomandări pentru gestionarea crizei energetice, anunţă eurodeputatul Eugen Tomac. „Într-un context politic incert, românii ştiu că au de plătit facturi uriaşe la energie, în timp ce guvernanţii par că sunt interesaţi mai mult de lupte ce ţin de propriile orgolii”, spune el.

Sursă foto: Mediafax

„Întreaga Europă se confruntă cu o creştere record a preţului energiei care ameninţă redresarea economică post-pandemie. Comisia Europeană a adoptat astăzi un set de recomandări pentru gestionarea crizei energetice ”, scrie pe Facebook Eugen Tomac.

El precizează că Uniunea Europeană vine în sprijinul statelor şi propune măsuri ce pot fi implementate imediat la nivel naţional, printre care acordul de sprijin pentru venit consumatorilor afectaţi (inclusiv plata parţială a facturilor), acordarea de ajutoare întreprinderilor sau industriilor, scăderea temporară a taxelor şi amânarea plăţilor facturilor la energie.

„De asemenea, Comisia propune şi direcţii de acţiune pe termen lung, precum investigaţii în energie regenerabilă şi creează unele reţele paneuropene - măsuri ce fac parte din Planul tranziţiei verzi. Într-un context politic incert, românii ştiu că au de plătit facturi uriaşe la energie, în timp ce guvernanţii par că sunt interesaţi mai mult de lupte ce ţin de propriile orgolii decât de siguranţă cetăţenilor ”, conchide Tomac.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .