13 decembrie 2019

Firea îi face plângere penală lui Orban

Mihaela Gidei

Gabriela Firea a anunţat că Ludovic Orban transmite informaţii eronate despre Primăria Capitalei şi anunţă că va depune plângere penală pentru abuz în serviciu pe numele premierului şi al ministrului de Finanţe în cazul în care sumele de bani cerute nu îi sunt aprobate.

Sursă foto: Mediafax

„Observ că Domnul Orban recidivează. Persistă în a transmire, cu ură şi încrâncenare, informaţii eronate despre mine şi Primăria Capitalei. Îi atrag atenţia domnului prim-ministru că Bugetul Naţional nu este bugetul lui pe persoană fizică. Să nu-l confunde cu propriile buzunare. Şi să nu uite că funcţiile sunt trecătoare. În calitate de primar general al Municipiului Bucureşti sunt obligată de lege şi onorată să îi reprezint pe locuitorii din Capitală”, a scris Firea pe Facebook.

Primăria solicită bani pentru a achita serviciile de utilitate publică, subliniază primarul Capitalei, care anunţă că va lua măsuri în cazul în care solicitarea nu îi este aprobată.

„În cazul în care Guvernul Orban nu va da curs solicitării noastre, atunci îl informez că vom formula plângeri penale pentru abuz în serviciu pe numele domnului prim-ministru şi pe numele ministrului Finanţelor Publice, precum şi pe cele ale funcţionarilor publici care vor valida un buget ilegal pentru Primăria Capitalei, care va fi pusă în situaţia să nu poată achita subvenţia la transportul public în comun, energie termică, cheltuielile cu cele 19 spitale, creditele contractate în trecut de alţi primari (de dreapta), continuarea investiţiilor urgenţe în infrastructură pentru fluidizarea traficului, deja demarate.

Pentru mine, Ludovic Orban = Liviu Dragnea. Se răzbună pe locuitorii Bucureştiului pentru a lovi politic în persoana primarului general”, mai spune Firea.

Primăria Municipiului Bucureşti este singură din ţară care nu colectează taxe şi impozite locale şi este finanţată din procentul pe impozitul pe venitul global colectat de Ministerul de Finanţe, spune Firea.

„Cele 100 de milioane de lei primite de la fostul guvern, din Fondul de rezervă, s-au dus instantaneu la Elcen, pentru plata facturii la termoficare. Cât priveşte înfiinţarea companiilor municipale, această a fost o necesitate absolută, pentru a înlătura căpuşele - unele chiar peneliste -, de la Bugetul Primăriei Capitalei. Prin înfiinţarea companiilor am făcut economii la buget şi am lucrat rapid şi la preţuri corecte pentru cetăţeni”, mai arată sursa citată.

Sumele vehiculate că fiind bugete de “nabab” de către Orban nu sunt reale, spune în replică Firea şi subliniază că premierul ar trebui să consulte sursele publice de informare, să o invite la o audienţă pentru a-i dovedi cu documente că are dreptate.

Precizările vin după ce Ludovic Orban a anunţat, vineri, că Executivul nu va accepta cererea Primăriei Capitalei prin care solicită 677 de milioane de lei din fondul de rezervă, având în vedere că municipalitatea a primit deja 100 de milioane de lei. Premierul a precizat că este o „neobrăzare” ceea ce vrea Gabriela Firea.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .