06 august 2020

Firea, întâlnire cu Dan Cristian Popescu: Am avut o discuţie aplicată despre o serie de proiecte

Gabriel Pecheanu

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, lider PSD Bucureşti, s-a întâlnit, joi, cu viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, precizând că a fost vorba despre o discuţie „aplicată” despre o serie de proiecte benefice pentru bucureşteni. Popescu a anunţat că va candida „chiar şi independent”.

Sursă foto: Mediafax

„În timp ce liderii unor partide au pierdut săptămâni intregi în negocieri privind sinecuri, avantaje, locuri pe liste şi posturi în administraţie, eu am continuat să-mi dedic timpul lucrurilor care contează cu adevărat pentru oameni, care le fac viaţa mai bună sau mai uşoară. M-am întâlnit azi cu dan Cristian Popescu, viceprimarul sectorului 2, cu care am avut o discuţie aplicată despre o serie de proiecte benefice pentru bucureşteni”, a scris pe Facebook Gabriela Firea.

Ea spună că au identificat modul în care Primăria Capitalei şi Primăria Sectorului 2 pot colabora pentru punerea în practică a unor proiecte privind sistemul de termoficare.

„L-am asigurat pe dl viceprimar că zonele deficitare din sectorul 2 vor fi prioritizate corespunzător în programul de reabilitare, precum şi de sprijinul Termoenergetica pentru derularea unui proiect-pilot privind construirea unor centrale termoelectrice de cvartal ca soluţie alternativă pentru zonele situate la distanţă mare de CET-uri. De asemenea, am dat asigurări că Trustul Metropolitan şi Compania de Consolidări depun eforturi susţinute astfel încât Pasajul Doamna Ghica să fie finalizat în această toamnă”, a adăugat primarul general al Capitalei.

Firea mai arată că, în acest moment, chiar dacă lucrările produc un disconfort locuitorilor din zonă, finalizarea acestei investiţii va contribui direct la fluidizarea traficului în zonă şi, implicit, la reducerea nivelului de zgomot şi de poluare.

„Tot legat de infrastructura rutieră, Primăria Capitalei sprijină proiectul sectorului 2 de introducere a sensurilor unice pe străzile secundare, ceea ce va asigura atât fluidizarea traficului, cât şi un număr sporit de locuri de parcare. O atenţie deosebită va fi acordată zonei Pipera, unde infrastructura stradală nu a ţinut pasul cu dezvoltările imobiliare şi este necesară o reconfigurare a reţelei de străzi. Dl. viceprimar Popescu mi-a prezentat ambiţiosul program de modernizare a infrastucturii şcolare din sector. Dat fiind faptul că pandemia SARS COV2 a afectat, prin măsurile de distanţare necesare, capacitatea creşelor şi grădiniţelor, am luat decizia să construim în această toamnă, prin Direcţia de Asistenţă Socială a Primăriei Capitalei mai multe grădiniţe şi creşe sociale, dintre care una în sectorul 2, în zona bd. Ferdinand. Nu în ultimul rând, am discutat despre amenajarea în zona Valea Saulei a unui parc în suprafaţă de 173 de hectare, care va transforma un imens teren viran într-un adevărat plămân verde al Capitalei”, a conchis Gabriela Firea.

Viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, va candida la Sectorul 2 „chiar şi independent”, dar a făcut şi un apel la alte partide să îi susţină candidatura: „Orice vot care nu merge către mine e un vot către Neculai Onţanu. Suntem singurele persoane care pot câştiga Sectorul 2”. Alianţa PNL – USR – PLUS a decis să susţină candidatura lui Radu Mihaiu, şeful organizaţiei de sector a USR, la Sectorul 2.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .