26 iunie 2020

Firmele ar putea fi obligate să angajeze pensionari pe post de consilieri

Gabriel Pecheanu

Firmele cu cifra de afaceri de peste cinci milioane de lei şi cu cel puţin cinci angajaţi ar putea fi obligate să angajeze pensionari în calitate de consilieri, potrivit unui proiect de lege depus la Senat de mai mulţi deputaţi şi senatori, printre care Teodor Meleşcanu şi Graţiela Gavrilescu.

Sursă foto: Mediafax

„Societăţile comerciale cu capital privat, care, la finalui ultimului an fiscal au avut o cifră de afaceri mai mare de 5 000 000 lei, sunt obligate să angajeze, din rândul pensionarilor, cu contract individual de muncă, persoane cu experienţă, cu titlul de consilier în domeniile de activitate ale societăţile comerciale respective”, se arată într-un proiect de lege depus la Senat.

Printre iniţiatori se regăsesc Teodor Meleşcanu şi Graţiela Gavrilescu.

„Beneficiile demersului nostru, care nu necesită resurse bugetare de ordin public, se vor resimţi, în egală măsură, în rândul profesioniştilor de vârsta a treia (obţin un venit suplimentar, îşi menţin un ritm de viaţă activ cu efecte pozitive asupra echilibrului psihosomatic, îşi consolidează statutului social), angajatorilor (îşi asigură o forţă de muncă înalt calificată, loiaiă, responsabilă), tinerilor (care vor avea posibilitatea de a învăţa meserie de la modele profesionale consacrate), societăţii, în general (care ar deveni mai echilibrată, coezivă şi eficientă). Totodată, introducerea criteriului unui anumit nivel al cifrei de afaceri pentru societăţile comerciale care vor beneficia de prevederile legii, garantează că prezentul proiect nu va afecta negativ stabilitatea agenţilor economici”, se arată în expunerea de motive.

 

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .