13 octombrie 2020

Goţiu acuză că PLUS şi-a ameninţat membrii, dacă votează candidaţi de la USR Cluj

Gabriel Pecheanu

Senatorul USR Mihai Goţiu acuză conducerea PLUS că şi-a ameninţat delegaţii cu sancţiuni în cazul în care vor vota candidaţi de la USR: „Victor Giosan, membru BN PLUS, responsabil pe Transilvania, mi-a spus, cinic: <Asta e realpolitik>”.

Sursă foto: Mediafax

„<Realpolitik> în USR PLUS? Da, dar <realpolitik-ul> ăla nasol, grobian, care i-a scârbit pe cetăţenii românii şi i-a făcut să deteste atât de mult politica şi pe politicieni. La Cluj, alegerile din Filiala USR PLUS Cluj au fost grav influenţate de intervenţiile membrilor din Biroul Naţional (BN) al PLUS, care i-au băgat ”în şedinţă” pe delegaţii PLUS, ameninţându-i cu sancţiuni în cazul în care vor vota candidaţi de la USR. Pentru că nu mi-a venit să cred aşa ceva, l-am sunat pe Victor Giosan, membru BN PLUS, responsabil pe Transilvania, să-l întreb cum şi-a permis să facă aşa ceva. Nu doar că nu a negat intervenţia, ci mi-a spus, cinic: <Asta e realpolitik>”, scrie Mihai Goţiu pe pagina sa de Facebook.

El îi ciritcă pe liderii Alianţei, Dan Barna şi Dacian Cioloş, că încearcă să minimalizeze ceea ce se întâmplă în procesul de desemnare a candidaţilor, „punând totul pe <nemulţumirea> celor care nu au prins un loc eligibil”.

„Nu, nemulţumirea e mult mai mare pe fond. Încă din perioada implicării pentru salvarea Roşiei Montane, am luptat împotriva mimării <dezbaterii> publice şi a <raportării> că aceasta ar fi avut loc (chiar dacă nu se ţinea deloc cont de ea). În Parlament, am propus şi au fost adoptate amendamente la multe legi care prevăd consultări şi dezbateri publice, astfel încât acestea să fie reale, nu doar proclamate/raportate că ar fi avut loc. Nu am cum să accept o mimare a dezbaterii şi raportării că ”a avut loc” în USR PLUS. Dezbaterea reală ţine de esenţa democraţiei, mimarea ei e o minciună şi un afront la adresa inteligenţei cetăţenilor. Şi să nu-şi închipuie nici Dan Barna, şi nici Dacian Cioloş că cetăţenii care ne susţin nu înţeleg lucrul ăsta”, adaugă senatorul USR.

El spune că mai are „o nemulţumire majoră”, care ţine de asumarea de către USR PLUS a protecţiei mediului ca una dintre priorităţile majore ale partidului.

„Situaţia arată aşa: Allen Coliban e primar la Braşov, Cornel Zainea şi-a dat demisia din USR, iar eu am fost blocat de <realpolitik>-ul promovat de conducerea PLUS. Adică toţi cei trei parlamentari din USR care am activat în actuala legislatură în Comisiile pentru Mediu, de la Senat şi Camera Deputaţilor nu vom mai fi în următorul Parlament. Asta în condiţiile în care am avea nevoie de cel puţin 4-5 parlamentari care să ducă mai departe aceste lupte, devenite (până mai ieri) un brand al USR. Inclusiv prin preluarea comisiilor de specialitate, pe mediu, atât la Senat, cât şi la Cameră… Dacă <realpolitik-ul> de gaşcă scoate mediul dintre priorităţile USR PLUS, atunci e cazul ca cetăţenii să ştie asta, să nu-şi facă iluzii şi să voteze în cunoştinţă de cauză”, conchide Goţiu.

El nu este pe o poziţie eligibilă pe lista pentru alegerile parlamentare, fiind clasat pe locul doi, după Cristian Bordei (PLUS).

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .