09 martie 2020

ÎNCHIDEREA şcolilor până pe 21 aprilie. Propunere din partea Grupului condus de Raed Arafat / Ce răspunde Ludovic Orban

Mediafax

Grupul de suport tehnico-ştiintific condus de Raed Arafat propune ca toate cursurile să fie suspendate până pe data de 21 aprilie. Măsura propusă vizează grădiniţele, învăţământul primar, gimnazial, liceal, postliceal şi profesional.

Sursă foto: Mediafax

Propunerea se regăseşte într-un draft care va fi discutat, luni, de la ora 16:00, la sediul Ministerului de Interne, de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

În acelaşi document se propune şi ca toate stagiile în spitale pentru elevii postlicealelor să fie oprite până la finele lunii martie.

 

ORBAN DESPRE EVENTUALA ÎNCHIDERE A ŞCOLILOR: MĂSURA ESTE ÎN ANALIZĂ

Ludovic Orban, întrebat despre eventuala închidere a şcolilor din cauza coronavirusului, a spus că măsura este în analiză, dar nu poate fi luată uşor.

Orban a spus despre evntuala închidere a şcolilor că măsură este în analiză, dar nu poate fi luată uşor, pentru că ar perturba procesul educaţional.

„Măsura lipseşte elevii de posibilitatea de a primi toate informaţiile. Este o măsură care trebuie pregătită. Ce fac copiii care nu se duc la şcoală? Există bunici peste tot care pot sta cu ei?”, a spus Orban.

Consiliul Elevilor a cerut Ministerului Educaţiei să suspende cursurile timp de două săptămâni, pentru a fi prevenite îmbolnăvirile cu noul coronavirus.

„Această măsură preventivă trebuie asumată ţinând cont de faptul că şcolile din România nu dispun de resursele igienico-sanitare şi nici de o cultură a siguranţei pentru ca acest virus să nu fie răspândit”, se arăta într-un comunicat transmis de Consiliul Elevilor.

Potrivit acestuia, un elev petrece, în şcoală, până la 7 ore pe zi, iar în condiţiile în care în multe unităţi nu există săpun şi hârtie, se impune suspendarea cursurilor.

O nouă şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă va avea loc, luni, şi se va analiza dacă vor fi închise toate şcolile din România în contextul cazurilor noi de coronavirus.

 

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .