25 noiembrie 2021

Iohannis, miniştrilor din Guvernul Ciucă: Criza politică s-a terminat, dar celelalte crize nu

Gabriel Pecheanu

Criza politică s-a terminat, dar celelalte crize nu, le-a spus Klaus Iohannis noilor miniştri. „A fost nevoie să se treacă peste multe orgolii pentru a găsi punctele comune”, spune şeful statului.

Sursă foto: Mediafax

„Vă felicit. Criza politică s-a terminat. Dar celelalte crize nu. Şi nici problemele nu au dispărut, pandemia nu s-a terminat, criza energetică nu s-a terminat -capătă doar noi forme. Bugetul pe acest am va trebui rectificat. Oamenii aşteaptă plata salariilor şi a pensiilor la timp. Multe alte lucruri se cer rezolvate urgent. Pentru toate acestea e nevoie de un guvern solid, cu o majoritate consistentă în Parlament. Acum există acest guvern”, a spus Klaus Iohannis.

El spune că noul guvern trebuie să fructifice şi oportunităţile oferite, inclusiv de PNRR.

„Toată lumea aşteaptă măsuri consistente pentru a garanta o creştere economică, pentru a creşte salariile şi pensiile. Şi pentru toate acestea, pentru a fructifica aceste oportunităţi este nevoie de un guvern puternic, bine condus. Nu a fost simplu. Cred că nu-şi imaginează nimeni că a fost simplu ca într-o coaliţie să vină partide care până mai ieri s-au luptat unul împotriva celuilalt. A fost nevoie să se treacă peste multe orgolii pentru a găsi punctele comune şi pentru a ajunge la votul de azi. Aşteptările sunt mari. Românii aşteaptă să vă apucaţi şi să rezolvaţi problemele enunţate în programul de guvernare. Lumea s-a săturat de crize, de promisiuni. Oamenii vor să vadă fapte, rezultate”, conchide Klaus Iohannis.

Membrii guvernului Ciucă au depus, joi, jurământul de învestitură în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .