15 iunie 2021

Ironii la adresa lui Ghinea: Nu sunteţi Arnold Schwarzenegger, ci mai degrabă Benny Hill

Gabriel Pecheanu

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a fost ironic la adresa ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, după ce acesta a spus că a închis telefonul să se uite la filmul Terminator. „Nu sunteţi Arnold Schwarzenegger, mai degrabă sunteţi Benny Hill”, a spus Simonis.

Sursă foto: Mediafax

Alfred Simonis a spus, luni, când se discuta moţiunea simplă împotriva lui Cristian Ghinea, că s-a amuzat, joia trecută, când Comisia Europeană a transmis corecturi la PNRR-ul depus de Guvern, iar ministrul Investiţiilor şşi Proiectelor Europene a declarat că şi-a închis telefonul să se uite la filmul Terminator.

„Ne spunea domnul Ghinea (joia trecută - n.r.): <Am făcut un experiment să închid telefonul seara şi m-am uitat la filmul Terminator, pe care recomand, este foarte bun, este cu Arnold Schwarzenegger>. Nu comentez gusturile dumneavoastră şi nici faptul că vă puteţi lua libertatea de a vă închide telefonul când doriţi, parcă n-aveţi nicio treabă prin Guvern. Vă închideţi câteva ore şi vă uitaţi la filme. Însă nu pot să nu mă gândesc, domnule ministru, că fiind foarte slab de îngeri, dumneavoastră, privind acest film, aţi intrat în rolul actorului principal şi aţi început să mitraliaţi şi să aruncaţi în aer toată România cu PNRR-ul acesta. O singură diferenţă, domnule Ghinea: dumneavoastră nu sunteţi Arnold Schwarzenegger, mai degrabă sunteţi Benny Hill”, a spus Alfred Simonis.

Acesta îl acuză pe Ghinea că a trimis la Bruxelles un plan „absurd”, care continuă să crească decalajele între regiuni.

„Aţi trimis (...) un plan făcut de companiile direct interesate de proiectele pe care le-au scris, în care aţi prevăzut sute de milioane pentru piste de biciclete în sate fără canalizare, training-uri făcute cu firmele de casă pe sute de mii de euro, miliarde de euro pe consultanţă, tot firmelor de casă. Practic, un plan în care parandărătul se regăseşte pretutindeni. Practic, aţi creat din PNRR un USR SRL, o puşculiţă de partid, din care să vă înfruptaţi dumneavoastră şi şefii dumneavoastră de partid. Evident, că pentru a finanţa toate astea, trebuie să tăiaţi de undeva. Şi de unde ştiţi voi să tăiaţi şi mai noii parteneri de la PNL. Mai noii parteneri ai voştri... De la sărmani. Tăiaţi de la Agricultură, îngheţaţi veniturile, pensiile, salariile, alocaţiile, nu daţi nimic firmelor româneşti, măriţi vârsta de pensionare. După dumneavoastră decizia de pensionare trebuie să vină odată cu certificatul de deces şi asta o spuneţi cu zâmbetul pe buze”, a mai spus Simonis.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .