28 iulie 2021

Iulian Bulai (USR PLUS): Proiectul anti-LGBT anunţat de AUR, o aberaţie. Vom vota împotrivă

Gabriel Pecheanu

Proiectul îndreptat împotriva comunităţii LGBT este o aberaţie, declară Iulian Bulai, după ce AUR a anunţat că va depune un proiect de lege similar celui din Ungaria, care limitează promovarea în rândul minorilor a homosexualităţii şi a schimbării de sex.

Sursă foto: Mediafax

„Asistăm la o competiţie a urii şi a intoleranţei din partea unui partid parlamentar care se vrea a fi serios, dar care îşi ia ca exemple partide extremiste şi ţări care sunt date la o parte în UE, care sunt marginalizate, pentru că nu înţeleg că trebuie să ne raportăm cu respect şi cu demnitate faţă de toate persoanele, indiferent de orientarea lor, indiferent de apartenenţa lor etnică sau de orientarea lor sexuală. Asta face AUR acum, ostilizează o categorie socială din România şi mai mult, creează o falsă problemă. În România, doar 7% dintre copii au acces la o minimă educaţie sexuală, care este educaţia sexuală clasică”, spune la RFI vicepreşedintele USR PLUS Iulian Bulai, în contextul proiectului anti-LGBT anunţat de AUR.

El anunţă că USR PLUS se va opune proiectului AUR în Parlament.

„Eu cred că noi, ce de la USR PLUS, ne vom opune unor asemenea aberaţii şi ca la referendumul pentru definirea familiei în Constituţie, eu cred că USR-ul se va opune şi colegii mei din Parlament şi cu mine vom vota împotriva acestui proiect. Nu am văzut acest proiect, nu ştiu dacă este depus, nu am avut o discuţie la grupul parlamentar, pentru că este o ştire foarte proaspătă şi nici nu am discutat cu ceilalţi colegi din conducerea partidului, dar sentimentul meu este că ne vom opune unei asemenea iniţiative”, conchide Bulai.

AUR iniţiază un pachet legislativ anti-LGBT similar cu cel din Ungaria, care restricţionează accesul tinerilor la reprezentări ale altor obiceiuri sexuale decât heterosexualitatea şi la referiri la alte identităţi de gen decât cea atribuită la naştere.

„AUR susţine familia şi valorile creştine. Activiştii LGBTQI nu au ce căuta în şcolile şi în grădiniţele din România", a declarat Claudiu Târziu, co-preşedinte AUR.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .