15 iulie 2021

Kelemen Hunor spune că argumentele lui Stelian Ion pe tema SIJJ nu au subtanţă: A luat-o pe arătură

Cosmin Pirv

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor spune că argumentele ministrului Justiţiei Stelian Ion pe tema SIIJ nu au substanţă.

Sursă foto: Mediafax

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor i-a răspuns lui Stelian Ion în scandalul din coaliţie legat de desfiinţarea SIIJ. Uniunea propune ca atribuţiile secţiei să treacă la Parchetul General, în timp ce ministrul se opune şi vrea ca dosarele să meargă la parchetele specializate.

„Vom discuta în continuare şi încercăm să găsim o soluţie. Eu am mai avut o propunere, un compromis, despre acest lucru nu a vorbit nimeni în aceste zile, dar deocamdată nu am un răspuns la această propunere din partea colegilor. Eu luni, la discuţiile din coaliţie, am spus în felul următor: dacă trece amendamentul nostru, vom vota în plen desfiinţarea SIIJ şi atribuţiile trec la Procuratura Generală şi hai să lăsăm aşa un an de zile, să vedem cum funcţionează şi când vom dezbate, când vom aproba legile justiţiei se pot face nuanţele şi dacă sunt necesare, schimbările dorite. Dacă
funcţionează la Parchetul General, atunci sigur, putem merge mai departe. Dacă nu trece amendamentul nostru, atunci vom vota varianta Guvernului”, a declarat Kelemen Hunor la RFI.

Liderul UDMR îl acuză pe ministrul Justiţiei, Stelian Ion, că „a luat-o pe arătură”: „Eu am văzut o oarecare rigiditate sau chiar o inflexibilitate uriaşă că ori faceţi aşa cum spunem noi ori sunteţi duşmanii Justiţiei. Văd că unii când nu mai au argumente, atunci o iau pe arătură foarte repede”.

Stelian Ion a declarat la TVR că „dacă nu se ridică MCV, este posibil să nu intrăm în Schengen. Mă întreb cine are interesul dintre partenerii sau vecinii noştri să nu intrăm în Schengen”.

„Stelian Ion sugerează că noi susţinem acest amendament în interesul altora. Noi ne-am obişnuit, când cineva nu are argumente într-o dispută cu noi sau contraargumente, scoate această carte, care nu are nici o legătură, nici cu realitatea, nici cu starea de fapt. Este o acuzaţie lipsită de substanţă şi de substanţă cenuşie. A luat-o pe arătură domnul Stelian Ion cu această declaraţie. Eu aşa ştiu, de ani buni, că intrarea noastră în Schengen şi ridicarea MCV-ului este împiedicată de Olanda şi de Franţa, nu de vecinii noştri. Este o prostie să spui aşa ceva, să sugerezi aşa ceva, dar asta este, ne-am obişnuit, în 20-30 de ani, când nu ai argumente, atunci hai cu cartea asta. E o prostie”, a mai spus Kelemen Hunor.​

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .