12 iulie 2021

Lider AUR, despre alegerile din R. Moldova: Parcă a fost al treilea tur pentru prezidenţiale

Gabriel Pecheanu

Alegerile anticipate parlamentare din R. Moldova s-au purtat ca şi cum ar fi fost al treilea tur de scrutin pentru prezidenţiale între Maia Sandu şi Igor Dodon, explică pentru MEDIAFAX copreşedintele AUR Claudiu Târziu rezultatul formaţiunii din Basarabia.

Sursă foto: Mediafax

„Este explicabil în primul rând prin context. Dacă suntem foarte atenţi, vedem că aceste alegeri anticipate parlamentare din Republica Moldova s-au purtat ca şi cum ar fi fost al treilea tur de scrutin pentru prezidenţiale între Maia Sandu şi Igor Dodon. Rezultatele o arată foarte clar. Votul a fost polarizat între partidul Maiei andu, preşedintele în exerciţiu, PAS şi blocul susţinătorilor fostului preşedinte Igor Dodon. (...) Foarte mult din electoratul unionist se regăseşte în prezent în PAS, într-un gest de disperare, pentru că şi-au pus ultima nădejde, ultima încercare pentru a salva ce se mai poate salva. Au mizat totul pe Maia Sandu”, declară pentru MEDIAFAX Claudiu Târziu.

El consideră că AUR Basarabia a acţionat corect în campania electorală: „Totul a fost făcut exact cum trebuia făcut, ca la carte Am avut o campanie foarte bună, foarte frumoasă, energică, entuziastă şi plină de curaj”.

„Am obţinut ce se putea obţine în acest context extrem de nefavorabil şi în condiţiile în care noi nu avem un partid foarte bine structurat acolo, cu două luni de activitate şi fără notorietate. (...) Asta nu înseamnă că ne oprim aici. Dimpotrivă. Este un exerciţiu foarte bun pentru noi. Am învăţat ceea ce era de învăţat. Mergem mai departe cu aceeaşi îndârjire”, adaugă copreşedintele AUR.

La alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova, AUR a obţinut 0,5%. Partidul Acţiune şi Solidaritate al preşedintei Maia Sandu a obţinut 52 de procente, după numărarea a 99% din voturi. PAS este urmat de Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor, alianţa fostului preşedinte Igor Dodon, cu 27% şi de Partidul Politic Şor, care a obţinut cinci procente.

La ultimele alegeri parlamentare din România, AUR a primit peste 9% din voturi.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .