04 ianuarie 2022

Lider PNL, trimis în judecată pentru că ar fi trucat un concurs

Gabriel Pecheanu

Preşedintele PNL Teleorman, senatorul Eugen Pîrvulescu, a fost trimis marţi în judecată de DNA, potrivit unui comunicat de presă. Procurorii îl acuză că ar fi trucat concursul de la Serviciul judeţean de Ambulanţă. Dosarul va fi judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Sursă foto: Mediafax

„În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 670/VIII/3 din 22 iulie 2021, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Pîrvulescu Eugen, senator în Parlamentul României şi preşedinte al organizaţiei judeţene a unei formaţiuni politice, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunilor de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi de divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, în formă continuată.

Procurorii susţin că în perioada 28 mai – 20 iunie 2021, inculpatul Eugen Pîrvulescu şi-ar fi folosit influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al unei filiale de partid aflat la guvernare, pe lângă o persoană - preşedinte sau, după caz, membru în comisiile de concurs constituite de conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Teleorman, solicitându-i în mod repetat, atât direct cât şi prin intermediar, să elaboreze şi să-i remită, seturile de subiecte care urmau să fie date la proba scrisă a concursurilor organizate în perioada mai-iulie 2021, pentru ocuparea unor posturi vacante/temporar vacante de asistent medical şi şofer autosanitară II.

„De asemenea, inculpatul i-ar mai fi cerut să-i favorizeze pe candidaţii indicaţi de el şi la proba practică/interviu, cu scopul de a obţine foloase necuvenite pentru aceştia din urmă (promovarea concursurilor şi angajarea pe posturi remunerate). După ce ar fi intrat în posesia seturilor de subiecte (care aveau caracter confidenţial), inculpatul Eugen Pîrvulescu le-ar fi divulgat, prin intermediari, la doi dintre candidaţii care participau la concursul pentru ocuparea unor posturi vacante/temporar vacante de asistent medical, concurs care nu s-a mai finalizat, fiind întrerupt de procurorii anticorupţie”, potrivit DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .