29 noiembrie 2020

Lider politic, în ajun de Sf. Andrei: Românii trebuie să aibă libertatea de a trece pragul bisericilor oricând doresc

Gabriel Pecheanu

Liderul PMP, Eugen Tomac, susţine că aşa cum au dreptul zilnic să meargă să cumpere pâine, românilor ar trebui să le fie garantat şi dreptul de a intra în biserică oricând doresc pentru a aprinde o lumânare.

Sursă foto: Mediafax

Liderul PMP, Eugen Tomac, susţine că parteneriatul dintre stat şi biserică nu trebuie afectat prin „măsuri absurde sau interpretate greşit”.

„În mod just, atât cetăţenii, cât şi preoţii au reacţionat la anumite măsuri şi decizii disproporţionate ale autorităţilor locale sau centrale. Biserica, la fel ca toate instituţiile din România, s-a conformat şi a făcut eforturi constante pentru a limita răspândirea virusului. Traversăm vremuri de o duritate fără precedent, dar cred că parteneriatul dintre stat şi Biserică nu trebuie afectat prin măsuri absurde sau interpretat greşit. Mai ales acum, când avem nevoie de solidaritate şi acţiune comună. Românii l-au avut alături doar pe Dumnezeu atunci când le-a fost mai greu în războaie, foamete sau comunism”, a scris Tomac pe Facebook.

Acesta susţine că, tocmai de aceea, forţele de ordine ar trebui să fie vigilente şi să se comporte cu maximă prudenţă în perioada următoare.

„Imaginile cu oamenii înghesuiţi în aeroport în plină stare de urgenţă nu vor fi uitate prea curând, la fel cum nu pot fi uitate scenele cu poliţiştii care intră într-un lăcaş de cult şi împart sancţiuni într-o manieră revoltătoare”, a mai scris liderul PMP.

Eugen Tomac consideră că Biserica trebuie păstrată deschisă şi implicată în procesul de combatare a efectelor pandemiei.

„Românii trebuie să aibă libertatea de a trece pragul bisericilor oricând doresc. Fireşte, respectând regulile atât de necesare în limitarea răspândirii bolii. Aşa cum avem dreptul să mergem în fiecare zi să cumpărăm o pâine, tot aşa trebuie să le garantăm românilor dreptul de a intra oricând în Biserică pentru a aprinde o lumânare. O spun în mod deschis şi asumat. (...) O ţară fără credinţă devine o ţară fără viitor”, a mai scris liderul PMP.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .