01 iulie 2020

Manda: PNL vine cu un program copiat mai mult de 60% după programul de guvernare al PSD

Gabriel Pecheanu

PNL vine cu un program copiat mai mult de 60% după programul de guvernare al PSD, fără a înţelege însă esenţa acestuia şi cum se corelează componentele sale, a acuzat miercuri europarlamentarul social-democrat Claudiu Manda.

Sursă foto: Mediafax

„PNL vine cu un program copiat mai mult de 60% după programul de guvernare al PSD. Mai mult, a copiat din programul PSD fără a înţelege însă esenţa acestui program şi cum se corelează componentele sale”, a scris pe Facebook europarlamentarul social-democrat Claudiu Manda.

El a apreciat că programul pregătit în 4 luni de PNL arată „superficialitatea crasă” a acestei guvernări.

„Lipsesc termenele de realizare pentru multe propuneri şi nu este indicată nicio sursă de finanţare a măsurilor prezentate. Doar o declaraţie de intenţie şi nişte cifre aruncate dezordonat pe hârtie. Nu e prezentată evoluţia principalilor indicatori macroeconomici în intervalul pentru care propun programul: nu spun cum va evolua PIB în următorii 7 ani, nici deficitul, nici datoria publică, nici veniturile bugetare. Lipsesc cu desăvârşire indicatorii sociali: evoluţia salariului minim şi mediu, evoluţia pensiei minime şi a punctului de pensie. Altfel spus nu prezintă nicio bază economică pe care să îşi fundamenteze propunerile. Mint când spun că cele trei spitalele regionale vor fi finalizate până în 2027. În aprilie 2020, ministrul Grindă a anunţat semnarea contractelor pentru aceste spitale care au ca termen de finalizare cel puţin 8 ani şi 8 luni. În cel mai bun caz vor fi gata in august 2028”, a adăugat Manda.

El a spus că liberalii nu îşi propun să termine nimic nici în 2020, nici în următorul ciclu legislativ, dacă ar continua să fie la guvernare, deoarece termenele pentru investiţiile în autostrăzi sunt 2030, la investiţiile în educaţie tot 2027, o pentru agricultură nu e prezentat niciun termen, la fel pentru infrastructura de sport.

„La autostrăzi reiau proiectele propuse de PSD pe care le-au blocat sau le-au subfinanţat la începutul anului. Proiectul de PPP pentru autostrada Comarnic-Braşov a fost anulat deşi era în faze semnării contractului. Proiectul PPP pentru Autostrada Unirii a fost anulat. La Centura Bacăului (Autostrada Moldovei) se alocă doar 25% din ce s-a alocat anul trecut, pentru secţiunea de autostradă Sebeş-Turda doar 30%. Finanţarea podului de la Brăila este mai mică cu 20% faţă de ce s-a alocat anul trecut. Drumul Expres Craiova – Piteşti primeşte doar 96 de milioane din 2 miliarde. Se laudă doar cu continuarea şantierelor deschise în Guvernarea PSD”, a menţionat europarlamentarul PSD.

Conform acestuia, liberalii au copiat programul Start-UP Nation, programul de construcţie de depozite pentru colectarea şi sortarea produselor agricole, vouchere pentru rechizitele elevilor, propunerea de a se crea un fond de investiţii de stat cum era FSDI în programul PSD, că propun înfiinţarea unei Bănci Naţionale de Dezvoltare, după cum propunea PSD în programul său de guvernare.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .